Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Almedalen har börjat

30 juni, 2019

Skrivet av

Nu har jag installerat mig i Visby och hunnit smaka på det goda kaffet hos DN och lyssna på den första partiledarutfrågningen. I dag är det Miljöpartiets dag och Per Bolund blev utfrågad av DN.

Han talade väl om vår tids viktiga fråga – klimatomställningen – och blev pressad på frågan huruvida Miljöpartiet är för vanligt folk på landsbygden. Jo, det är det verkligen insisterade Bolund och menade att Sverige ska bli båda fossilfritt och rättvist. Miljöpartiet vill införa reseavdrag för dem som är beroende av bilen i landsorten.

Han prisade samarbetet med Socialdemokraterna och ansåg att Miljöpartiet ligger närmast S, C och L i svensk politik och han såg sig själv som en mittenpolitiker.

I kväll håller han sitt jungfrutal i Almedalen som nytt språkrör. Jag kommenterar talet i Sveriges radios direktsändning cirka 19.30.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.