Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Digitala samtal

13 oktober, 2020

Skrivet av

Coronakrisen har lärt oss att bli mer digitala på olika sätt. I måndags medverkade jag i Sveriges Radios P1 morgon kl.07.15 för att diskutera partiledardebatten tillsammans med Dagens Industris PM Nilsson och Sydsvenskans Heidi Avellan. Jag satt då i stugan i skärgården och var uppkopplad via länk i min dator.

I dag har jag spelat in ett nytt avsnitt för Tidskriftspodden tillsammans med Bonnier News Thomas Mattsson och Breakits Camilla Björkman under ledning av Sveriges tidskrifter Fredrik Wass. Vi satt alla fyra på olika fysiska platser men med ett fantastiskt poddverktyg som heter Zencastr kunde vi spela in podd på distans. Jag lärde mig använda detta program för några veckor sedan när jag medverkade i Svenska Dagbladets podd Ledarredaktionen.

På tal om digitaliseringens möjligheter – och omöjligheter – så förde jag ett spännande samtal med ärkebiskop Antje Jackelén, AI-forskaren Amy Loutfi och demokratiutredaren Carl Heath härom dagen. Det var i samband med Digital@Idags heldag om digitaliseringen. Nu har SVT sänt vårt samtal om vad digitaliseringen gör med oss som människor. Kul!

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.