Industriarbetarnas tidning

Samhall: Vi följer noga myndigheternas rekommendationer

9 mars, 2021

Skrivet av

Svar på kritiken ”Vi kan definitivt inte träffas fysiskt med tanke på att Samhall arbetar för att motverka smittspridning på alla sätt”, säger HR-strateg Liza Radon.

Samhall väljer att svara skriftligt på kritiken:

”Vi värnar om våra medarbetare. Eventuell oro tas på största allvar och hanteras i dialog med närmaste chef. Som arbetsgivare är det dock inte vår roll att göra medicinska bedömningar gällande vilka som tillhör riskgrupper.”

HR-strategen Liza Radon, som ansvarar för arbetsmiljön i bolaget nationellt, hävdar att Samhall har tydliga riktlinjer för skyddsutrustningen.

”I samråd med våra kunder använder vi den utrustning som krävs för det specifika kunduppdraget, i syfte att till exempel skydda de äldre. Vi följer noga myndigheternas rekommendationer och riktlinjer och använder skydds­utrustning vid behov. Vi har som grundregel att aldrig städa med vår personal i utrymmen där konstaterat corona-­smittade personer vistas”, skriver hon.

Samhall genomför kontinuerliga riskbedömningar, enligt HR-strategen.

”Vi har i synnerhet bedömt de risker som kan vara särskilt riskfyllda, till exempel punktsanering av blod, uppkastningar och salivansamlingar.”

Skyddsutrustningen är anpassad ­utifrån uppdraget och förstärkt vid behov, bedyrar Liza Radon.

Under pandemiåret gick Samhalls sjukskrivningar upp.

”Vi kan se att vi har haft en ökning av sjuktalen med anledning av den allmänna spridningen av corona i samhället.”

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.