Industriarbetarnas tidning

Mordet på facktopparna, om Bertil Whinbergs och Ove Fredrikssons död i Tallinn 1991, under mystiska omständigheter. Här hittar du alla våra poddar.

Avsnitt 2: Den tredje mannen

9 mars, 2022

PODD Vid bordet i nattklubben på hotell Viru satt även en tredje svensk man. Han har en annan teori om vad som hände. Den svenska mordpolisen skickades till Tallinn men fick ingen insyn i utredningen.

Han var den siste svensk som såg Bertil Whinberg och Ove Fredriksson i livet. Ulf Asp var med på nattklubben under mordkvällen, där svenskarna blivit placerade vid ett bord tillsammans med tre unga ryska kvinnor. Snart ville de dricka konjak med de svenska männen.

I 30 år har Ulf Asp funderat på vad som hände. Varför hade Whinberg och Fredriksson lämnat hotellet utan ytterkläder? Och vad var det för man som lämnade över något till en av kvinnorna vid bordet?

Kvinnorna var okända av personalen i nattklubben. När det omskrevs i media väckte det reaktioner. Flera svenskar som tidigare bott på hotell Viru kontaktade svensk polis och gav detaljerade uppgifter om hur prostitutionen gick till på hotellet.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.