Industriarbetarnas tidning

Mordet på facktopparna, om Bertil Whinbergs och Ove Fredrikssons död i Tallinn 1991, under mystiska omständigheter. Här hittar du alla våra poddar.

Avsnitt 4: ”Bad things for her”

10 mars, 2022

PODD En stormig kärlekshistoria pågick samtidigt som mordet på Bertil Whinberg och Ove Fredriksson skedde i Tallinn. Den visade sig ha en svart baksida. Svenska mordpolisen stötte på stora problem när de försökte följa utredningen i Sovjet.

Vilka var kvinnorna som satt i baren på hotell Viru den där natten? DA:s reporter Mikael Färnbo hittar uppgifter om dem som väcker frågor om deras uppsåt.

Tre män och tre kvinnor greps och åtalades för mordet. Ryska Olga hade under tiden i häktet hunnit gifta sig med en svensk man, Conny. Vem är den här kvinnan? Vad har hon för koppling till Sverige? 

Uppgifter i ett gammalt förhör med Conny ger en tydligare bild av vem Olga är. Där finns också helt nya uppgifter om händelser strax innan mordnatten. Händelser som kan ge en helt ny förklaring till mordet på Bertil Whinberg och Ove Fredriksson.

En mystisk uppgiftslämnare försökte få tag på den svenska polisen i Tallinn. Men polisen stötte på oväntade problem när spaningsledningen tog med dem ut på ”en liten kopp kaffe”.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.