Industriarbetarnas tidning

Många visstidare på pappersbruken

3 november, 2004

Skrivet av

En undersökning vid 41 pappersbruk visar att 2 017 personer under 30 år varit visstidsanställda under 2004. Av dessa hade 409 jobbat mer än tolv månader. ”Att det var åt helvete har vi anat, men på en del ställen var det mycket värre än väntat”, säger Pappers avtalssekreterare Lennart Olovsson.

Mannen bakom undersökningen är Per-Anders Pettersson, till vardags studieorganisatör i avdelningen i Mölndal. Han presenterade siffrorna på det ungdomsforum som nyligen hölls i Södertälje. Publiken bestod av ungdomsansvariga från avdelningar i hela landet.

– Siffrorna skrämmer mig, säger han. Särskilt som detta gäller enbart de 41 av 66 bruk som svarat och dessutom bara gruppen under 30 år. Hur det ser ut för dem som är äldre vet vi ingenting om.

Oron delas av avtalssekretarare Olovsson.

– Frågan är varför man på vissa håll tillåter mängder av visstidsanställda över tolv månader medan andra inte har några alls. Visserligen börjar alla sina jobb på visstid, men att de pågår så länge och handlar om så många är något som förvånar.

Lennart Olovsson ser bara en lösning på problemet.

– Vi har en möjlighet att begära förhandling för att få en motivering till varför visstider inte övergår i tillsvidareanställningar. Det utnyttjas alldeles för dåligt ute i avdelningarna. Men om ingen ifrågasätter den nuvarande ordningen så rullar allt på.

För Lennart Olovsson finns det bara en anställningsform som kan betraktas som normal, och det är tillsvidareanställning.

– Den gäller så länge jag inte missköter mig som anställd eller tills fabriken lägger ner. Alla andra anställningsformer är onormala, som jag ser det.

Men det finns grader i helvetet även på Lennart Olovssons skala. Vikariat för någon som har semester, sjukdom eller utbildar sig, är ett sådant undantag.

– Vikariat är 100-procentigt legitima.

Däremot är han tveksam till den radda av övriga möjligheter som finns för arbetsgivaren:

– Vi har anställningar för viss tid, viss säsong, visst arbete. Upprätthållande av annan befattning. Möjlighet att ta in folk vid tillfälliga arbetstoppar, för praktikarbete, feriearbete, första värnpliktstjänstgöring.

– Dessutom har borgerligheten fått igenom en möjlighet till överenskommen visstid för fem personer upp till tolv månader och tidsbegränsad provanställning upp till sex månader.

Helst skulle han vilja rensa i floran och berättar om ett förslag som han och andra diskuterat i LO.

– Fick jag bestämma skulle vi bara ha tre former. Tillsvidareanställningar som det normala, vikariat och visstid på maximalt tolv månader.

Han tror att även arbetsgivarna skulle kunna tänka sig en sådan renodling.

– Men de vill nog kunna dribbla med folk lite längre än tolv månader. Det finns ju arbetsgivare som vill ha både tre och fyra år.

Den aktuella undersökningen understryker det. Allt för många tvingas under lång tid leva med den ekonomiska otrygghet som en visstidsanställning innebär – svårighet att få låna pengar till bostad eller bil i bank etc.

Av dem vid de 41 bruken som är under 30 år är det totalt 1 472 personer som har tillsvidareanställning (1 247 män och 225 kvinnor).

Ytterligare 2 017 hade tillsvidareanställningar (1 389 män och 628 kvinnor). Tar man bort sommarjobbarna, som är en stor grupp på 1 370 personer, kvarstår sammanlagt 647 personer som har längre visstidsanställningar.

Av dessa har alltså hela 409 personer visstidsanställningar över tolv månader.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?