Industriarbetarnas tidning

Klippan länsar personalstiftelse

21 december, 2004

Skrivet av

Klippan AB kräver att personalstiftelsen på Mölndals bruk ska betala företagets sjuklönekostnader på 7-8 miljoner kronor. – Osmakligt, kommenterar Pappers avdelningsordförande Ulf Pettersson. Om företaget har rätt att göra så här blir det en katastrof för alla stiftelser i landet.

Personalstiftelsen på bruket utanför Göteborg sitter på tillgångar i storleksordningen 120 miljoner kronor. (Det goda börsåret 2000 låg summan på drygt 200 miljoner kronor).

– I tider med likviditetsproblem ökar kreativiteten hos ledningen att få fart på de här pengarna, säger Ulf Pettersson.

Bolaget har med juristhjälp lusläst stadgarna. De har hittat en ändamålsparagraf som säger att ”stiftelsen ska bereda sjukunderstöd för anställda, dennes make/maka och barn”.

Paragrafen har levt med sen stiftelsestarten 1952, då dåvarande Papyrus AB sköt in en miljon kronor i startkapital i ”Stiftelsen vice häradshövding Marcus Wallenbergs minnesfond”. Fondens övergripande mål var och är att ge understöd åt tjänstemän, arbetsledare och arbetare vid företaget.

– Stiftelsen lever under Tryggandelagen. Här har företaget hittat ytterligare en paragraf, där det står att ”Arbetsgivare har rätt att gottgöra sig för sina kostnader inom ramen för stiftelsens ändamål”, det vill säga understöd för sjuka.

Vad som nu hänt är att Klippan AB kräver att personalstiftelsen ska betala sjuklönekostnaden för år 2003. Någonstans mellan sju och åtta miljoner kronor.

I stiftelsens styrelse, med tre representanter vardera från fack och företag, är oenigheten stor. Båda sidor har anlitat juristhjälp och frågan går nu till länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet.

– Den här typen av fråga har aldrig tidigare prövats rättsligt, säger Ulf Pettersson. Därför blir en prövning principiellt oerhört viktig även för andra stiftelser runt om i landet.

Ulf Pettersson är inte mannen som tar till kraftuttryck, men han är både arg och upprörd.

– Det är rent ut sagt för jäkligt. När Papyrus en gång gick in med pengarna, var det aldrig meningen att företaget senare skulle ta dem tillbaka.

Grundtanken var att stiftelsen skulle underlätta ekonomiskt vid sjukdom hos personalen. Efter 1955, då den allmänna sjukförsäkringen infördes, blev pengarna ur fonden mer ”grädde på moset”, som Ulf Pettersson uttrycker det.

– Aldrig att företaget skulle täcka sina kostnader ur fonden.

Från årsskiftet ska arbetsgivarna betala femton procent av sjuklönen. Om nu ett företag på detta kreativa sätt hittar en ny ”finansiering” av sina utgifter, vad innebär detta i förlängningen?

– En katastrof. Dels för oss anställda, men också för att stiftelsen snabbt skulle bli tömd på allt kapital.

– Får Klippan rätt att göra så här innebär det att de kan gottgöra sig för alla sjukkostnader. Incitamentet för dem som arbetsgivare att få ner sjukfrånvaron försvinner helt.

På Mölndals bruk jobbar i dag 300 anställda som i dag får pengar ur fonden till bland annat studier, träningskort, sjukunderstöd, tandvård, glasögon och förebyggande hälsovård.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?