Industriarbetarnas tidning

”Mer handling mindre prat”

1 maj, 2005

Skrivet av

Paperiliittos sak är vår! Tillsammans ska vi bryta ner de finska skogsarbetsgivarnas militanta hållning. Det klargjorde Pappers ordförande Sune Ekbåge, när han talade i dalsländska Åsensbruk på 1 maj i dag.

Sune Ekbåge talade om facklig solidaritet över gränserna och utlovade svenskt stöd till de finländska kamraterna i kampen för ett nytt kollektivavtal, där arbetsgivarna enligt honom gått ut med en mycket aggressiv kravlista. Arbetsgivarna vill bland annat införa karensdagar vid sjukdom, försämrade semester-och arbetstidsregler.

– I april gick vi ut med sympatiåtgärder om blockad av arbete här i Sverige som skulle utförts i Finland. Vi är nu beredda att utöka detta stöd i all den utsträckning som är nödvändig.

Han tog också upp problemen i Dalsland och krävde att företagen ska ta mer ansvar för den bygd de verkar i. Vidare att regeringen inte längre kan fly sitt ansvar ”i skurar av bortförklaringar”.

Det duger inte att näringsministrarna åker land och rike runt och talar om hur bra allt är och vilket bra företagsklimat regeringen ordnat. Det är svårt för en dalslänning att känna igen sig i ett sådant resonemang. Mer handling och mindre prat om jag får be!

Sune Ekbåge lanserade också ett sexpunktsprogram för fler jobb där den första nyckeln till framgång heter kunskap och utbildning. Men det krävs också en fungerande infrastruktur och en arbetsmarknadspolitik som stöder individen. Statsmakterna bör ta ansvar för helheten, genomföra en satsning på basindustrin och se till att lagen om anställningsskydd ses över.

– Duni i Skåpafors är här ett tydligt och avskräckande exempel.

Pappers ordförande tog också upp det riksbekanta skolbygget i Vaxholm och den strid som följde för att hävda det svenska kollektivavtalet.

– Arbetarrörelsen får inte tveka att stå upp för tryggheten på arbetsplatserna – för kollektivavtalen och för konflikträtten. Vi accepterar inte större löneklyftor, gästarbetarsystem, diskriminering och lönedumpning. Vi vill inte ha ett a-och ett b-lag på arbetsmarknaden.

Och som ett inlägg i den kommande valrörelsen sade han vidare:

– I moderaternas Sverige ska löntagarna anpassas efter arbetsplatserna. I vårt Sverige ska arbetsplatserna anpassas efter löntagarna. Vi ses på
barrikaderna!

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?