Industriarbetarnas tidning

”Ta tillbaka Lennart Olovsson”

23 februari, 2006

Skrivet av

Lennart Olovsson tillbaks som fullvärdig avtalssekreterare i Pappers. Det kräver Dennis Bäckman i Figeholm och sex andra avdelningsordföranden runt om i landet.

Mycket talar nu för att Pappers tvingas till ett nytt extra förbundsmöte kring den hemförlovade avtalssekreteraren Lennart Olovsson.

– Ja det är fullt möjligt att det blir så, säger Pappers förbundssekreterare Bengt Hallberg.

Han konstaterar att uppropet, som bland annat publicerats på Dagens Arbetes debattsida, mycket väl kan samla ihop till de sjutton avdelningsröster som behövs enligt stadgarna.

Hittills står sju avdelningar bakom kravet på att ordna ett nytt möte under mars månad. Det är förutom Figeholm också avdelningarna i Långed, Rottneros, Säffle, Svanskog, Skåpafors och Norrsundet.

De kräver både större klarhet i medlarnas arbete och en lösning som innebär en comeback för Lennart Olovsson som fullvärdig avtalssekreterare.

Missnöjet har legat och pyrt på många håll, sedan medlarna i Pappers förbundsstyrelse lät meddela att de inte kunde få förbundets ordförande Sune Ekbåge och hans förre avtalssekreterare att dra åt samma håll igen.

Veckan som kommer lär bli helt avgörande för om uppropsmakarna lyckas i sitt syfte eller ej.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.