Industriarbetarnas tidning

En utryckning för att rädda kollektivavtalet

12 november, 2013

Skrivet av

ANALYS IF Metall är på väg att teckna avtal för kortidsarbete vid konjunkturnedgångar. Ett motiv är att skydda medlemmarna från arbetslöshet med urvattnad a-kassa. Men det handlar lika mycket om en utryckning för att värna kollektivavtalet. Det ska bli stopp för individuella lönesänkningar.

Det går ett spöke genom organisationen.

Först dök det upp på Ålö Cylinder i Umeå. Där ville arbetsgivaren göra upp med fackklubben om att sänka lönerna på grund avsviktande orderingång. Klubben sa nej och arbetsgivaren frågade då ett antal anställda om de valde lönesänkning istället för uppsägning.

De sa ja.

Inom kort ska lönesänkningsspöket – i form av Ålö Cylinder – upp i Arbetsdomstolen. IF Metall stämde arbetsgivaren för avtalsbrott.

Inte alls något avtalsbrott, kontrar arbetsgivarna. Att sänka lönen rimmar visst med kollektivavatlet. Om lönesänkningen är frivillig.

Och så läser man ur Teknikavtalets paragraf 10: ”Vid oförändrade eller likvärdiga arbetsuppgifter kan arbetsgivaren inte utan frivillig överenskommelse ändra månadslönen”.

Men om den anställde ”frivilligt” går med på sänkt lön istället för att mista jobbet?

Och om Arbetsdomstolen tycker likadant? Hur många arbetsgivare kommer då att strunta i sina lokala motparter och gå direkt ut till sina anställda och fråga: sänkt lön eller uppsägning?

Ytterligare fyra, fem företag som vill göra precis som Ålö Cylinder. Vad IF Metall vet. Kanske är det ännu fler.

Nästa fråga: hur mycket ska lönen i så fall sänkas med? Hälften? Ännu mer?

Kollektivavtalet läcker. Och hotar att rämna om Arbetsdomstolen i det osäkra rättsläget sanktionerar lönesänkarspöket på Ålö Cylinder. ”Frivilliga” individuella överenskommelser ersätter lokala förhandlingar mellan fackklubben och företaget.

Men den dörren vill IF Metall stänga med det nya avtalet med Teknikföretagen. Där sägs att det lokala facket om arbetsgivaren måste vara överens. Inga fler chefsvandringar i verkstan med frågan: Halva lönen eller sparken? Ska arbetstiden sänkas för att rädda jobben då ska inkomsten kunna sjunka till lägst 88 procent av den ordinarie lönen. Där går gränsen.

Parterna kan presentera sin uppgörelse som en klassisk svensk avtalskompromiss.

De anställda får sin anställningstrygghet och arbetsgivarna sin flexibilitet. Men det är en flexibilitet som vilar på fast anställd personal. Inte en flexibilitet uttryckt i korta visstidsanställningar eller inhyrning via bemanningsföretag.

Så ser det i alla fall ut i teorin.

Avtalet mellan IF Metall och Teknikföretagen gäller alltså när ett företag har ekonomiska svårigheter och förutsätter att de lokala parterna – arbetsgivare och fack – kommer överens. Utan lokal överenskommelse blir det inget. Man ska inte kunna runda den lokala fackklubben som på Ålö Cylinder, säger IF Metall.

Avtalet knyts till det förslag som ligger på riksdagens bord. Ett förslag som innebär kortidsarbete vid djupa kriser, typ finanskrisen 2008-09 då 100 000 industrijobb försvann. I det statliga systemet skjuter staten till pengar med kortidsersättning till de anställda. Även här krävs lokal överenskommelse mellan fack och arbetsgivare.

Djup kris – korttidsarbete med statligt stöd.

Konjunkturnedgång – korttidsarbete utan statligt stöd.

Men IF Metall har också knutit avtalet till en annan fråga som även den – i sin förlängning – rör värnandet av kollektivavtalet: uppbörden av den fackliga medlemsavgiften.

I dag arbetsgivaren drar fackavgiften på den enskildes månadslön och ser till att avgiften hamnar hos facket.

Den ordningen ville Teknikföretagen – och därefter även Industri- och kemigruppen – överge. Facket får sköta sina inbetalningar själva.

Det är inte svårt att fundera på konsekvenserna av att facket självt skulle driva in medlemsavgifterna. Hur nå alla på de riktigt små arbetsplatserna – det finns över 8 000 arbetsplatser inom IF Metall med färre än tio anställda. Hur många skulle tvingas uteslutas på grund av bristande betalning?

I förlängningen: vad skulle hända med organisationsgraden? Om färre är anslutna till facket – vad händer då med kollektivavtalet?

Ett uppbördssystem där fackavgiften dras automatiskt borgar för en högre anslutningsgrad. Och därmed lättare att hävda kollektivavtalet. Så ser den fackliga logiken ut.

I fortsättningen regleras uppbörden av den fackliga medlemsavgiften i samma paket som korttidsarbetet. Det går inte att säga upp den ena delen utan att också säga upp den andra.  

Ett spöke går genom Europa. Lönesänkningarnas Europa. Krisens Europa där vägen till återupprättad konkurrenskraft går genom uppluckrade kollektivavtal, sämre anställningstrygghet och kraftiga lönesänkningar. En jakt på sänkta kostnader, en strävan efter intern devalvering som det brukar heta.

En utveckling som naturligtvis de svenska arbetsgivarna har järnkoll på och kanske uppmuntras av.

En utveckling som uttrycker krisens tidsanda som måhända hade färgat en svensk arbetsdomstol med uppgiften att tolka en tvetydig paragraf som funnits i metallarbetarnas riksavtal sedan 1923.

Men om avtalet faller på plats dras stämningen av Ålö Cylinder tillbaka och facket löper inte risken att dörren öppnas för ”friviliga”, individuella lönesänkningar.

Vad IF Metall i praktiken nu gör är att man öppnar för lokala deltidsavtal i tider av ”ekonomisk svårighet”. Men till skillnad från exempelvis Kommunal eller Handels ger avtalet det lokala facket möjlighet att säga nej. Och då blir det inget.

Först ska IF Metalls avtalsråd säga sitt. Ett ja. Eller ett nej. Sedan får vi se vart lönesänkningsspöket tar vägen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.