Industriarbetarnas tidning

”Om man inte är hemma blir man någon slags lekfarbror”

2 december, 2013

Skrivet av RASMUS COLUMBUS

Ett halvårs pappaledighet var Daniel Olsson minimum. Han fick det, nyvunnen energi och en djupare kontakt med sin dotter.

Så fungerar föräldraförsäkring och föräldralön

  • Föräldrapenningen kan utbetalas under högst 480 dagar för vård av barn i hemmet. 390 av dagarna medför ersättning på 80 procent av lönen. 60 av de dagarna är reserverade för vardera förälder.
  • Under de resterande 90 dagarna ligger ersättningen på 180 kronor per dag.
  • Samtidigt kan föräldrarna få en jämställdhetsbonus. Det innebär 50 kronor extra per dag för den tid de delar lika, max 13 500 kronor per barn.
  • Det finns också ett inkomsttak på 445 000 kronor per år. Det betyder att den högsta möjliga ersättningen blir 946 kronor per dag.
  • Lägsta möjliga ersättning är 225 kronor per dag för dem som har mycket låg eller ingen inkomst.

FÖRÄLDRALÖN

  • Från januari 2014 har alla privatanställda med kollektivavtal inom LO rätt till föräldralön i upp till sex månader. Tillägget ska komplettera föräldrapenningen så att man sammanlagt får ut 90 procent av sin lön under ledigheten.
  • För att få föräldralön i sex månader måste en ha varit anställd i minst två år. Har en varit anställd i minst ett år kan man få föräldralön i två månader.

Källa: Försäkringskassan och LO

Några korridorssvängar till höger i det stora Allerhuset i Helsingborg ligger reproavdelningen. Här ser man till att bilderna till över 30 tidskrifter ser perfekta ut innan de skickas till tryck. Det var hit Daniel Olsson kom tillbaka, efter ett halvår som pappaledig.

– Det är inte många tillfällen i livet där man får ta ett steg tillbaka och reflektera. Ekorrhjulet snurrar på annars. Får man det avbrottet kan man hitta tillbaka till passionen för det man gör.

Att vara hemma längre än de två pappamånaderna var inget svårt val för Daniel. Det hade han bestämt sedan innan. Och ett halvår, det var hans minimumgräns.

– Det hade inte så mycket med jämställdhet att göra utan att det skulle vara utvecklande för mig och relationen till min dotter, förklarar han.

Ebba föddes i september 2011 och de bestämde att mamma Sara skulle ta den första perioden, med amningen. Under tiden hon var ledig bytte hon jobb, så Daniel tog ut sin ledighet i samband med att hon började på det nya jobbet, ett år efter att dottern föddes. 

Han var hemma från augusti till slutet på januari. Då var det dags för Ebba att börja på dagis, hade de inte skrivit in henne då hade de fått vänta till hösten istället.

– Så det styrde över hur länge vi var hemma med vårt barn över huvud taget.

Han berättar att tiden han var pappaledig har gett honom en djupare kontakt med dottern. Är hon ledsen kan hon lika gärna springa till honom som till Sara. Och att vara ensam med henne i en vecka är inga problem.

– Min dotter är liksom van vid mig. Om man inte är hemma blir man någon slags lekfarbror som bara dyker upp ibland på kvällen och är lite rolig.

Nu var han där när hon plötsligt släppte bordskanten och tog sina första två-tre steg. När hon började äta själv med gaffel och sked och drack ur sin egen mugg.

– Det är sånt som har fastnat i hjärnroten såklart, det är så stort att man var med när det hände, berättar han.

Att han hade en kompis som var föräldraledig samtidigt underlättade. Tillsammans kunde de gå på öppna förskolan eller gå ut med barnen, ta en lunch och prata om annat än föräldragrejer.

Inkomstskillnader mellan män och kvinnor brukar anges som ett av skälen till att män tar ut mindre föräldraledighet. För Daniel och Sara var det aldrig något problem, eftersom de tjänar ungefär lika mycket.

– Men det är klart, hade min sambo tjänat halva min lön hade vi kanske haft en helt annan diskussion. 

Han minns hur det var när han växte upp. Hans pappa drev eget företag och delad föräldraledighet fanns det inget utrymme för.

– Det fanns inte på världskartan, då stod företaget stilla.

Nu har de flesta av hans killkompisar tagit ut tre månader eller mer. Och han tror att den utvecklingen kommer fortsätta. Men fler dagar knutna till någon av föräldrarna tycker han inte är någon bra idé.

– Det är såklart önskvärt att det blir mer jämställt och fler pappor som är hemma med sina barn. Men jag kan tycka att lagstiftning är ganska hårt, situationen kan se så olika ut.

Snart är det dags för Daniel att stänga av datorn och hämta Ebba från dagis. Sara lämnar på morgonen och han börjar jobba en timme tidigare för att kunna hämta på eftermiddagen.

– Nästa gång ska jag ha sommartiden i stället, det är väldigt mycket lättare, säger han och skrattar. Om vi ska ha ett nytt barn får det planeras bättre. 

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?