Industriarbetarnas tidning

Organisering pågår

18 februari, 2014

Skrivet av

Utblick KinaStrejkerna ökar, lönerna stiger och arbetarna organiserar sig på riktigt. Kina är inte längre ”världens verkstadsgolv” där arbetsgivarna kan göra hur de vill.

I fjol slog drygt tusen kvinnor av maskinerna vid den svenskägda textilfabriken Hop Lun Garment i Duanggong, en stor industristad i sydöstra Kina.

Kvinnorna lämnade fabriken, gick ut på motorvägen och blockerade trafiken. De protesterade mot att arbetsgivarna ville sänka lönen.

Vi vet inte hur strejken avlöpte. De som kartlägger arbetarprotesterna i Kina har bara noterat Hop Lun-strejken, en bland många andra.

Strejker är långt ifrån ovanliga i Kina. Men det som hänt under senare tid är att fler och alltfler större arbetsplatser dragits med. Dessutom börjar arbetarna organisera sig självständigt och väljer sina egna företrädare.

Förändringen började med strejken på Honda i Foshan för tre år sedan.

De var många – 1 800 arbetare, så gott som alla i produktionen slöt upp i strejken.

De var inte blygsamma – de strejkade för kraftiga lönelyft, för bättre sociala villkor, för bättre arbetsmiljö.

De var uthålliga – strejken varade i 17 dagar.
De visste hur de skulle organisera sig – de valde en egen förhandlingsdelegation.
De visste hur strejken skulle göras känd – sociala medier användes framgångsrikt vilket bidrog till att tidningarna tvingades rapportera om strejken. Uppropet som de spred väckte sympati: ”Kina! Här förutsätter konkurrensen låga kostnader och billig arbetskraft. Vår ekonomi växer. Men tillväxten bygger på att billig arbetskraft utnyttjas. Vi har skapat detta värde men får bara låga löner tillbaka.”

De var lyckosamma – lönerna höjdes med 47 procent.

Men det fanns ytterligare ett inslag som gjorde Honda-strejken betydelsefull. De strejkande krävde att Kinas officiella fackförening skulle reformeras så att dess företrädare valdes av arbetarna, inte av kommunistpartiet och staten. I Foshan hade det officiella facket handgripligen försökt knäcka strejken med våld.

Efter Honda-strejken började myndigheterna leka med tanken på att tillåta att arbetarna själva skulle få välja sina representanter och teckna egna kollektivavtal. En omvälvande tanke i diktaturens Kina.

Ännu har inga beslut tagits. Det kommunistiska partiet går som katten kring het gröt. Samtidigt som arbetarnas självförtroende ökar.

I jättestaden Shenzhens vidsträckta industriområde ligger bland annat det Panasonic-ägda  Ohms Electronics. Där gick 700 anställda ut i strejk. Inte lika spektakulär som Honda-strejken. Men inte desto mindre betydelsefull.

Efter en veckas strejk hade de fått igenom sina krav: 28 procents högre löner för alla, 10 procents höjning av minimilönerna och ett tredje krav som gav eko långt utanför Shenzhen. Ohms-arbetarna skulle hädanefter få företrädas av fackliga ombud som de själva hade valt.

De utsåg den 35-årige Zhao Shaobo till sin lokale ordförande. Plus 75 andra förtroendevalda.

Vardagsmat på en svensk arbetsplats, men smått historiskt i en diktatur som Kina.

Han Dongfang, legendarisk underjordisk fackföreningsledare utbrast: ”Detta är det första exemplet på ett riktigt fackligt val, där arbetarna själva utser ledarna. Detta är historiskt, dörren har öppnats.”

Den här gången valde också det officiella facket en helt annan taktik än vid Honda-strejken. Inga försök att knäcka strejken.

I stället valde Shenzhens officiella fackförening tvärtom att stödja uppgörelsen på Ohms Electronics – trots att den långsiktigt riskerar att slå undan benen på det officiella facket.

Och man tog ytterligare ett oväntat steg.

Shenzhens officiella fackförening lovade att hjälpa till med att organisera direkta fackliga val vid 163 av stans arbetsplatser med fler än tusen anställda. Arbetarna skulle få välja sina egna förhandlare.

Strejkerna i Guangdongprovinsen, Kinas industriella hjärta, har inte bara drivit upp priset på arbete. De har också fört med sig att kinesiska industriarbetare – plågade av härsklystna arbetsledare, låga löner, extremt långa arbetstider, livsfarliga arbetsmiljöer – för första gången känt smaken av grundläggande fackliga fri- och rättigheter.

Honda-arbetarna i Foshan, som satte bollen i rullning för några år sedan, strejkade nyligen igen. Men bara en dag den här gången. Det räckte för att höja lönerna med 14 procent.

”Världens verkstadsgolv”  är inte lika billigt som förr.

Läs också reportagen från 2005 och 2011 här:
Kinas arbetare har fått nog (pdf)
De betalar mobilens pris

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.