Industriarbetarnas tidning

Volvo går på tvärs med fasta jobb

16 oktober, 2014

Skrivet av

DA ANALYS Är det någon bransch som gått i bräschen för inhyrning och visstidare så är det bilindustrin. Men när Volvo nyrekryterar för att slå produktionsrekord handlar det i första hand om fasta jobb. Flexibiliteten fixas med nya arbetstider, inte inhyrning.

Utöver tjänstemannajobben blir det noga räknat 1 235 nya IF Metall-jobb när Volvo trampar igång tillverkningen av nya XC90 på riktigt nästa år. I karosseriet, i måleriet, på monteringen, bland truckförarna, på logistikavdelningarna.

De allra flesta av de nya jobben, 9 av 10, blir tillsvidareanställningar.

Kanske förvånande med tanke på att det är just bilindustrin som varit piggast på att visstidsanställa och hyra in. Få branscher svänger så snabbt som just biltillverkning. Försäljningen åker upp och ner, månad för månad.

Bilbranschen var en av de första med att kundorderanpassa tillverkningen, inspirerade av Toyota. Inte tillverka bilar för lager – utan tillverka bilen först när kunden har köpt den. Och då ska det gå undan.  Det var just bland biltillverkarna som man först hörde begreppet ”just in time”.

För fordonsindustrin har ”just in time”-tänkandet oftast varit synonymt med allt fler tidsbegränsade anställningar och allt mer inhyrning.

I synnerhet efter finanskrisen. Efter den har industrin uteslutande sett bara hyrt in och staplat visstidsanställningar på varandra. Som om den ville vara förberedd inför nästa kris.

Bara från Volvos Torslandafabrik försvann tusentals anställda hösten 2008.

Den gången beklagade arbetsgivarna långa uppsägningstider. Försäljning och intäkter dök medan utgifter för löner låg kvar i månader under uppsägningsperioden, långt efter att krisen hade slagit till.

Efter den smällen sas det att de fasta jobben inte skulle komma tillbaka.

I dag utlovade Volvos vd Håkan Samuelsson 1 300 nya jobb och att 9 av 10 skulle vara tillsvidareanställningar.

Det kan svänga fort i bilindustrin.

Att snabbt rekrytera 1 300 jobb i en storstadsregion som Göteborg innebär att man måste locka med någonting. Fasta jobb är bristvara idag, inte minst för ungdomen. Att erbjuda fasta jobb innebär att man har god chans att locka till sig den arbetskraft man vill ha.

Att erbjuda massor av visstidsanställningar hade knappast varit riktigt lika hett.

Men samtidigt måste Volvo kunna hantera den svängiga efterfrågan – utan att tvingas dra på sig onödigt stora extrakostnader. Ingen undslipper en nyckfull marknad.

Det finns tre vägar. 

  • Sänka lönerna. En omöjlighet eftersom kollektivavtalet skyddar lönen.
  • En numerär flexibilitet – bemanningsföretag och inhyrda som åker ut och in.
  • Eller att hantera upp- och nergångarna med arbetstider.

Både inhyrning och flexibla arbetstider kostar. De inhyrda går in på genomsnittslönen på verkstan vilket gör att somliga inhyrda i arbetsgivarens ögon är ”överbetalda”.  Dessutom ska bemanningsföretagen ha en slant för att de hyr ut personalen.

Även flexibla arbetstider kostar. Arbetsgivaren måste – enligt kollektivavatlet – komma överens med facket om flexibiliteten. Det brukar facket kunna ta betalt för. I form av pengar, extra kompledighet eller kortare arbetstid.

Dagens Arbete har tidigare berättat om de nya flexibla arbetstiderna på Volvo. Principen är att arbetstiden kortas samtidigt som flexibiliteten ökar.

Volvo personvagnars nya arbetstidsavtal gör det möjligt att gå upp och ner i produktionen med 20 procent. Därmed fördubblas flexibiliteten jämför med det gamla arbetstidsschemat.

På så vis går Volvo på tvärs med utvecklingen inte bara inom fordonsindustrin utan större delen av arbetslivet där antalet fasta jobb blir allt mer lätträknade.

Att kunna locka till sig, behålla och utveckla arbetskraft ses som en nödvändighet för att nå de rekordhöga produktionsmålen.

För rekord är vad det handlar om för Volvos del.

Aldrig tidigare har det tillverkats så många Volvobilar. Redan i år kommer Volvo att slå produktionsrekord med uppskattningsvis 470 000 bilar. Nästa år, då den nya XC90-modellen introduceras, ska Volvo för första gången någonsin tillverka över en halv miljon bilar.

Även när det gäller försäljningen går Volvo på tvärs. Man ökar i det ekonomiskt lamslagna Europa (Storbritannien är nu näst största exportmarknad efter Kina). Däremot rasar Volvo på den viktiga amerikanska marknaden. Där är försäljningen mindre än hälften mot vad den brukar vara.

Strategiskt måste det vara en huvudvärk för Volvoledningen. USA har en betydligt yngre befolkning än Europa, lägre bränslepriser och har dessutom kommit längre i den ekonomiska återhämtningen.  Där minskar Volvo.

Å andra sidan är Volvo jämte Range Rover det snabbast växande lyxmärket i Kina, numera världens största bilmarknad.

Hissnande 75 miljarder kronor har plöjts ner i Volvos framtid. Den nya generationen Volvobilar ska byggas på den nya plattformen. De största – och ekonomiskt viktigaste – bilarna byggs på Torslanda som befäster sin ställning inom företaget.  Och där kommer bilarna att till alrra största dlen byggas av fast anställd personal.  

Läs mer: Uppgång i skift ger 1 300 nya jobb

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?