Missbrukaren måste få hjälp

Arbetsgivaren ska inte vara både spanare, polis och domare. Att slänga ut anställda som fastnat i drogtester är fel väg att gå, skriver chefredaktör Helle Klein.

”Vilka ges en röst och på vilkas bekostnad?”

Även om ryktet om demokratins död är kraftigt överdrivet är hoten i högsta grad hotfulla, skriver Alexandra Pascalidou.

Efter tolv månaders praktik på Atlas Copco Secoroc i Fagersta blir det lättare att söka jobb, hoppas Charles Ntakije, Hassan Nuor och Barre Ahmed. ”Praktiken betydde mycket, inte minst för språket”, säger Niclas Bergström initiativ­tagare till projektet. Foto: ROBIN HALDERT

De fick chansen att testa ett jobb

Kom och prova på att arbeta hos oss. Kanske blir det lättare att söka jobb efter det. Barre, Hassan och Charles tog chansen och skaffade sig praktik på Atlas Copco Secoroc i Fagersta

Klubben tipsar!

Det här kan facket göra för att ge fler praktik

  • Uppmuntra. Uppmuntra och acceptera fler praktikplatser eller lärlingsplatser för att ge personer som är långt ifrån arbetsmarknaden chansen att visa vad de kan.
  •   Försöka ge praktikanterna chansen till feriejobb och visstidsanställningar som kan leda till tillsvidareanställningar.
  • Se till att de blir medlemmar i facket så fort som möjligt för trygghetens skull.

Så gjorde de i fagersta

  • Fem arbetslösa fick jobba nio till tolv månader på Atlas Copco Secoroc i Fagersta. Syftet var att göra dem mer anställningsbara. De fick lön enligt kollektivavtal.
  • Arbetsförmedlingen betalade en del av lönekostnaden. De fem gick med i IF Metall. I dag har företaget två nya praktikanter med samma villkor.

Arbetslösheten är hög i Fagersta. Många befinner sig långt från ett arbete. Kan vi göra något för att ge människor en chans att bli mer attraktiva att anställa, undrade man i kommunen. Niclas Bergström, IF Metallare och S-ledamot i socialnämnden:

– Vi beslutade att prata med företagen och se vilket intresse som fanns.

Ett av de största företagen nappade: Atlas Copco Secoroc, där Niclas Bergström jobbar.  Personalchefen Lars-Åke Stefansson säger:

– För oss är det viktigt att företaget är en del av samhället. Kan vi bidra till samhället runt omkring oss så är det bara bra för vår verksamhet.

Kommunen och arbetsförmedlingen valde ut tolv arbetslösa som ansågs stå långt ifrån arbetsmarknaden – såväl invandrare som infödda svenskar. Yrkesakademin stod för introduktionskurs innan det var dags att inleda tolvmånaders­praktiken.

Innan praktiken inleddes hann några av deltagarna flytta. Andra hittade jobb på annat håll eller kom in på en utbildning. Till slut återstod fem som spreds ut över fem olika skift. Hassan Nuor var en av de fem. I Somalia sydde han och sålde kläder.

Att stiga in bland robotar och CNC-maskiner på en hypermodern stiftborrverkstad i Fagersta var något helt annat. Här fick han sköta en automatiserad målningsanläggning som målar borrkronor som utrustar världens gruvbolag i jakten efter prisvärd malm och mineraler.

– Jätteroligt. Lite ovant i början. Men alla var så glada och snälla.

Charles Ntakije, med förflutet som officer i Burundi, håller med.

– Jobbet var spännande och jag skulle gärna vilja fortsätta. Men helst skulle jag vilja jobba som busschaufför.

Praktiken räckte tolv månader. På den tiden hann de förbättra sina kunskaper i svenska rejält. Niclas Bergström märkte en stor skillnad.

– Det var som natt och dag mot när de började. Språket kommer snabbt när man befinner sig bland svensktalande.

En av de fem, Barre Ahmed, fick ett tremånaders sommarjobb på Atlas Copco Secoroc efter praktiken. Han drömmer om att få komma tillbaka. I Somalia var han busschaufför, men här skulle han helst vilja jobba inom industrin.

– Absolut. Jag trivdes mycket bra. Fick många nya vänner, har blivit bättre på svenska.  På slutet fick jag också köra maskin.

Praktiken är över. Nu är alla tillbaka i arbetslöshet. I samband med DA:s besök återvände de för en stund till verkstan. Det blir ett glatt återseende. Många hejar på dem och undrar hur det gått.

– En fin arbetsplats. Hit vill jag tillbaka, säger Barre.

Har de någon chans? Personalchefen Lars-Åke Stefansson svarar:

– Praktiken fungerade jättebra. Eftersom vår produktion inte är helt enkel så behövs ofta ytterligare teknisk utbildning. De flesta jobben på den här sortens industri kräver grundläggande utbildning i CNC-maskiner, skärande bearbetning och automation.

Läs mer:


hg@da.se

Läs mer från Dagens Arbete:

Vad ska vi leva av?

REPORTAGENu är avtalsrörelsen igång på allvar igen, det kommer att som vanligt att bli ett manglande om löner, övertidsersättning, pensioner. Men det finns också en bakomliggande, molande fråga: vad ska vi jobba med i framtiden? Harald Gatu ställde den under en resa genom industrisverige 2014. Nu kan du lyssna på reportaget.

Företagen som flyttar hem

Konstruktion och produktion nära  varandra – produktionsteknikern  Magnus Palmqvist och operatören  Johan Skarfelt samarbetar när en ny produkt ska utvecklas. Närheten  snabbar på förnyelsen. Foto: OLA HÅKANSON

Därför tar företagen hem jobben

Jobbflytten till utlandet har mattats av. Läs om varför det lönar sig att tillverka nappar i Sverige i stället för i Asien.

10 orsaker 
att ta hem 
produktionen

Krångel, kvalitetsproblem och ökade kostnader.Här är tio av de vanligaste skälen till att företag flyttar tillbaka.

210 varslas på SSAB i Borlänge

All tillverkning av galvaniserad plåt och färgbelagd plåt i Borlänge ska läggas ner, enligt SSAB:s pressmeddelande nu på eftermiddagen.

Stålkrisen

"Mycket bekymmersam utveckling"

IntervjuNu krävs en nationell samling kring stålet, säger IF Metalls förbundsorförande Anders Ferbe.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Super-Mario sätter fart på jobb och löner

ANALYSMed sedelpressen vill ECB få fart på investeringarna. Det ska ge jobb och ekonomisk tillväxt.

ABB:s "allergifabrik" flyttar

JobbflyttABB Composites i Öjebyn lägger ner och flyttar till Polen. 110 personer förlorar jobbet på en av de fabriker där isocyanter först upptäcktes i arbetsmiljön.

General Motors vd Mary Barra pratar om Chevrolets nya hybrid Volt.  Foto: TT

Bilmingel i väntan på framtiden

ANALYSBilindustrin minglar i Detroit. På ytan är det fest, men fordonsindustrin står inför en rad smärtsamma utmaningar.

Nedläggningen av Element Six

IF Metall: "Så var inte avtalet tänkt"

Det skulle bli svårare att säga upp personal och sedan hyra in. Nu sparkar Element Six alla och anlitar ett bemanningsföretag fram till nedläggningen i Robertsfors.  – Så var inte avtalet tänkt, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Ingrid Hanke är verkstadsklubbens ordförande på Element Six. "Får företaget verkligen bära sig åt på det här viset?, undrar hon. Foto: HARALD GATU

"Dags att testa företrädesrätten"

Element SixAlla som sägs upp vid Element Six i Robertsfors får samma avgångsvederlag, oavsett anställningstid.  Vissa av dem kan komma tillbaka som inhyrda nästa sommar. Klubben begär nu centrala förhandlingar.

"Den här luckan måste täppas till"

Element sixElement Six i Robertsfors sparkar hela personalen och låter ett bemanningsföretag köra fabriken fram till nedläggningen. Var och en av de 120 uppsagda får 100 000 kronor som plåster på såren.

314 jobb bort från Volvo i Umeå

VarselTurordningsförhandlingarna vid Volvo Lastvagnars Umeåfabrik är klara. Uppgörelsen innebär att 314 IF Metallare tvingas lämna företaget till sommaren.

"En krockkudde inför lågkonjunkturer"

Volvo PowertrainEn krockkudde inför kommande lågkonjunktur. Så betecknas det nya arbetstidsavtalet på Volvo Powetrain Production i Köping och Skövde.  Men hur fungerar det? Dagens Arbete förklarar.

Ett tyskt vedträ i den svenska avtalsbrasan

AnalysNoll – eller 5,5 procent. Två vedträn som slängs in i den avtalsbrasa som ännu inte riktigt tänts.

Grafik: JOSEF MOLIN

Jorden runt på trehundra år

DA REDER UT TEXTILINDUSTRINJobben inom textilindustrin har alltid flyttat. Jakten på låga löner driver i dag jobben bort från Kina – till Bangladesh och till den nya uppstickaren Etiopien. Häng med på resan som börjar i Indien för trehundra år sedan.

Tyska kravet: 5,5 procent

Tyska metallfacket kräver 5,5 procent i lönehöjning nästa år. Plus kompetensutveckling och rätt till deltid för äldre arbetare.

Foto: TT

Sydafrikas LO utesluter metallfacket

Sydafrikanska LO kastar ut metallarbetarförbundet Numsa. Skälen är politiska. Numsa vägrar stödja ANC och tycker att fackföreningsrörelen går i regeringens ledband.

IF Metallare får pengar ur konkursboet

Saab PowertrainEtt femtiotal IF Metallare får nu sina fordringar på semester och arbetstidsförkortning utbetalda av Saab Powertrains konkursbo.

Lågprislandet

EBBA OLSSON WIKDAHL

"Att dra ner här var betydligt smidigare"

Lågprislandet SverigeLönsamma, effektiva fabriker stängs i Sverige. I går Gislaved och Västervik. I dag Tranås och Långshyttan. Dagens Arbete kan berätta hur direktörerna resonerar.

85 procent skulle få full a-kassa med nytt förslag

En höjning av taket i a-kassan till 910 kronor gör att betydligt fler verkligen får 80 procent i ersättning. Idag är det bara 10 procent av de som är arbetslösa under de första hundra dagarna som har full a-kassa. Med höjt tak: 85 procent, enligt Arbetslöshetskassornas samorganisation, SO.

Foto: Raúl Benavides

Zarko tar Hammarkullen till Bryssel

En maskinoperatör på SKF belönas för sitt internationella arbete. Zarko Djurovic tilldelas Marcellopriset.

Volvo går på tvärs med fasta jobb

DA ANALYS Är det någon bransch som gått i bräschen för inhyrning och visstidare så är det bilindustrin. Men när Volvo nyrekryterar för att slå produktionsrekord handlar det i första hand om fasta jobb. Flexibiliteten fixas med nya arbetstider, inte inhyrning.

Foto: ANDERS WIKLUND

Uppgång i skift ger 1 300 nya jobb

Volvo nyanställer 1 300 personer vid fabriken i Torslanda.  Tillverkningen av nya XC90 kräver ett extra skift.  - Det känns mycket bra, säger Glenn Bergström, Volvo verkstadsklubb.

Dödläget i Europa pressar industrin

DA ANALYSI går varslades 23 anställda på en verkstad i Östersund. Just på den arbetsplats där finanskrisen utlöste det första krisavtalet för snart sex år sedan. Den krisen plågar fortfarande industrin. Gårdagens varsel påminner om att Europa ännu inte hämtat sig från finanskraschen.

Ständigt beredd – utan betalt

Som bemanningsanställd kan du få sitta redo vid telefonen hela dagen, för att sedan ringas in på kvällen. Men hur tillgänglig behöver du egentligen vara?

Foto: TT Nyhetsbyrån

VW-facken upprepar kravet på lastbilsbolag

Volkswagens köp av ScaniaScaniafacket är för att Volkswagens lastbilstillverkning samlas i ett nytt bolag. – Ett sätt att stärka vårt inflytande, säger Johan Järvklo.

Oenighet om uppsägningar vid Northland

Northland240 anställda varav 154 IF Metallare sägs upp vid Northlands gruva i Pajala. Företaget och facket avslutade förhandlingarna i oenighet.

Janne Bylund, CA Östbergs Fläkt, Avesta. Foto: Prevent

"Jag tar reda på fakta"

ArbetsmiljöstipendiumJan Bylund, fläktmontör och huvudskyddsombud på CA Östbergs Fläkt i Avesta, är en av tre nominerade till Prevents arbetsmiljöstipendium på 30 000 kronor.

Industrin står och stampar

KonjunkturTrögt och avslaget. Ekonomin lyfter inte. Men ingen ny kris i sikte.

Almaz, Fiyori, Genet, Yonas, Musab och Dawit får veta allt om cykelmontering av montörerna Kristian Wanke och Christoffer Kvist. Foto: LARS DAHLSTRÖM

"De här kan ju vara våra framtida arbetskamrater"

Verkstadsarbetarna på Monark i Vansbro öppnade sina hjärtan för ortens ensamkommande flyktingbarn och bjöd in dem till fabriken. "Vi hoppas att fler fackklubbar följer vårt exempel".

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.