Industriarbetarnas tidning

Generationsskiftet påverkar jobben

17 april, 2015

Skrivet av

Vart tredje småföretag inom industrin står inför ägarbyte när de gamla ägarna går i pension. Men det kan vara svårt att hitta nya ägare. Många småföretag hotas av nedläggning när ingen vill ta över.

Tillverkningsindustrin hör till de branscher där många småföretagare planerar att gå in pension. Bara inom hotell- och restaurangnäringen är generationsväxlingen större.

Totalt står uppåt 100 000 småföretag med en halv miljon anställda inför ett generationsskifte fram till 2020, enligt intresseorganisationen Företagarna.

Uppskattningen grundar sig på den undersökning som Företagarna presenterade för några år sedan. 4 150 småföretag med upp till 50 anställda i olika branscher svarade på frågan hur man planerat när det är dags för ägarna att gå i pension.

Det vanligaste svaret, 36 procent, var att företaget skulle säljas. 30 procent uppgav att någon i familjen tar över. 10 procent läggs ner medan 15 procent inte visste hur man skulle klara av generationsväxlingen.

Av svaren visade det sig att ju mindre ett företag är desto större är risken att det läggs ner när ägaren pensionerar sig.

– Det här är en självklar facklig fråga, säger Bo Hansson ombudsman på IF Metalls avdelning Dalarna.

– Facket har ett unikt kontaktnät bland de mindre företagen. Vi träffar de småföretagare som aldrig åker på några näringslivsmässor. Många småföretag är oerhört isolerade.

Avdelningens medlemmar finns utspridda i 350 företag. Hälften av dessa företag har färre än fem anställda. Avdelningen besöker vart och ett av företagen två gånger per år, vid sidan av den ordinarie förhandlingsverksamheten.

Många av småföretagen har ägare som närmar sig eller till och med har passerat pensionsåldern. Generationsväxlingen kärvar. Ett av problemen är att säljaren begär ett alltför högt pris.

– Det hänger ihop med att många småföretagare genom åren tagit ut en lön som ofta är lägre än de anställdas. Då blir försäljningen en slags pensionsförsäkring, en kompensation för pengar de har avstått, säger Bo Hansson.

Risken är att företaget inte går att sälja. Verksamheten läggs ner.

– Det är ju tragiskt på många sätt. Livskraftiga företag stänger och den ägare som kämpat och slitigt i många år får inte ut någon ekonomisk vinning av sitt livsverk.

Han har själv sett exempel på företag som lagts ner sedan ingen köpare gått att hitta.

– Ibland vill barnen ta över men de äldre tycker inte att barnen duger och får inte chansen att ”träna” i skarpt läge.

Tar barnen över så finns risken att det kan bli konflikt mellan generationerna.

– Jag känner till exempel där pappan satt kvar som styrelseordförande och gjorde skakiga affärer över huvudet på sonen som var vd. Det fungerade inte.

Samhället kan göra mer för att underlätta skiftet från äldre till yngre ägare, anser han. Teknikdalen i Borlänge har så kallade företagsinkubatorer där nya företagare får hjälp att komma igång.

Ett annat verktyg är de industriella utvecklingscentra, IUC, som finns spridda över landet. Ett samarbetsprojekt mellan fack, arbetsgivare, kommuner och högskolor. Genom IUC kan småföretag få hjälp med att utveckla sina produkter, till exempel genom samarbete kring olika examensarbeten.

När småföretag går i arv kan det stöta till problem där samhället kan vara behjälpligt. Den av arvingarna som vill ta över verksamheten har inte alltid tillräckligt med kapital att lösa ut sina syskon. Där kan statliga Almi göra en insats och underlätta generationsväxlingen, enligt Bo Hansson.

Almi, som har till uppgift att stötta småföretagen, skulle kunna hjälpa till med finansieringen när en ny ägare vill lösa ut syskon ur boet och dessutom behöver hjälp med kapital.

– Den typen av stöd kan vara värdefullt för de nya ägare som vill utveckla verksamheten i en ny inriktning. Ofta vet inte de äldre ägarna vilken oerhörd potential som finns i företagen med modernare ”verktyg” och arbetssätt, säger Bo Hansson.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?