Industriarbetarnas tidning

Pappers flyttar pengarna från Nordea till fondbolag

17 juni, 2016

Skrivet av

Nu tar Pappers nästa steg för att flytta sin fond på drygt 900 miljoner kronor från Nordea. Styrelsen har godkänt att förbundet för över pengarna till ett svenskt fondbolag.

Det var i april som Pappers ledning fick styrelsens godkännande att se sig om efter en ny förvaltare till sin fond. En bidragande orsak var Nordeas inblandning i skandalen med brevlådeföretag  i Panama.

På torsdagens förbundsmöte gav styrelsen klartecken att flytta över Pappers fond på drygt 900 miljoner kronor till fondbolaget SFM Stockholms fondhotell. Allt som återstår är att Finansinspektionen godkänner flytten.

Nästa steg för Pappers är att utse en förvaltare för fonden. Framåt hösten tror Pappers kassör Henry Heiniö att det blir aktuellt att se över innehållet i fonden och byta ut vissa placeringar. I dag ligger tillgångarna främst i Nordeas och Swedbanks fonder.

Att fonderna administreras av ett svenskt fondhotell är viktigt för Pappers.

– Det ska vara svenskt. Det ger stadga. Det är i Sverige vi lever och verkar och då ska det också vara knutet till Sverige, svenska regler och kontrollerat av Finansinspektionen, säger Henry Heiniö.

 

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.