Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Journalistik som förändrar

28 november, 2016

Skrivet av

Dagens Arbetes granskande journalistik har många gånger lett till förändring. Vi avslöjar och skriver om orättvisor och usla arbetsmiljöer och ibland lyssnar beslutsfattare om det så är politiker, fackförbund eller företag. I våras granskade vi och Kommunalarbetaren gemensamt Afa försäkring. Det blev en mycket uppmärksammad granskning som uppenbart ledde till självrannsakan hos försäkringsbolaget som nu tycks ha blivit bättre på att ge försäkringstagarna snabbare service och rättvisa beslut.

En pensionerad industriarbetare har hört av sig. Han hade läst våra reportage om olika fall där försäkringsbolaget inte räknat upp livräntan på rätt sätt. Sagt och gjort, han blev sporrad av DA och drev sitt fall och har nu fått 2,6 miljoner kronor tillbaka av Afa.

– Afa var jättebra mot mig. De behövde bara ha löneintygen och kopior på deklarationerna, som ju fanns tillgängliga på Skatteverkets huvudkontor. Det gick sedan på noll tid och de erkände för mig att de hade gjort fel, säger mannen till Dagens Arbete.

Det lönar sig att läsa DA.

 

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.