Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Rimlig avgång

22 november, 2017

Skrivet av

Svenskt Näringslivs Leif Östling deklarerar nu att han avgår som organisationens ordförande. Hans medverkan i Paradisläckan har skapat en förtroendekris. Kritiken mot hans syn på skatter och välfärd har kritiserats både inom näringslivet och i samhället i stort.

Jag konstaterade här i bloggen att hans uttalande ”vad fan får man för skatten” och hans bristande skattemoral  var klart besvärande för Svenskt Näringslivs trovärdighet.

Östlings beslut är mycket rimligt. Förhoppningsvis utser Svenskt Näringsliv på sitt årsmöte i maj en ny ordförande som kan diskutera näringslivs- och samhällsfrågor med större trovärdighet –  gärna en industrialist med hög moral och förståelse för hur välfärdsstat och företagsklimat hör ihop.

 

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.