Industriarbetarnas tidning

H&M: Kemikaliekraven måste följas

13 december, 2022

Skrivet av

H&M väljer att svara skriftligt på kritiken och hänvisar till en undersökning som gjorts på fabriken. Nu ska de följa upp resultatet.

Click here for an English version of this article.

Företaget fick frågor om den riskfyllda arbetsmiljön, fabrikens påverkan på boende i området och den giftiga koldisulfiden. 

”Det stämmer att Aditya Birla tillverkar fibrer/tyger som i sin tur används av leverantörer som vi samarbetar med.

Tillsammans med 11 andra varumärken initierade H&M-gruppen, i slutet av 2021, en oberoende undersökning. Den granskade Aditya Birlas fabrik i Nagda med social- samt miljöpåverkan i fokus.  

Resultatet av undersökningen delades med leverantören och resulterade i en handlingsplan som inkluderade förbättringsåtgärder. 

Vårt lokala team i Indien, tillsammans med övriga 11 varumärken, kommer att följa upp dessa åtgärder. 

Vi kräver att de viskosproducenter som våra leverantörer köper av följer kemikaliekraven för koldisulfid och övriga kemikalier som används i bearbetningen av viskos.

Gällande spårbarhet är detta fortfarande en utmaning för hela viskosindustrin. Vi spårar dock vår viskos manuellt. Vi samarbetar även med andra för att identifiera ett mer stabilt system för spårbarhet.”

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.