Industriarbetarnas tidning

Pappersavtalet i hamn

18 mars, 2004

Skrivet av

Avtalet mellan Pappers och arbetsgivarna i Skogsindustrierna är klart. Detta sedan även arbetsgivarna sagt ja till medlarnas slutbud. ”Avtalet som det blev har en klar låglöneprofil”, säger Pappers ordförande Sune Ekbåge i en första kommentar.

Det nya löneavtalet ger landets cirka 25 000 massa-och pappersarbetare en löneökning på 7,3 procent under tre år inklusive en arbetstidsförkortning på 0,5 procent. Även om Sune Ekbåge hade önskat en något högre nivå, står det klart att Pappers medlemmar får reallöneökningar även de kommande åren.

– Jag är övertygad om att de får reallöneökningar enbart på de dryga 800 kronorna som alla får ut de här tre åren, säger Pappers ordförande Sune Ekbåge.

– Dessutom har vi lyckats få en fortsatt utbyggnad av arbetstidskontot trots att man från arbetsgivarsidan varit stenhårda motståndare till detta under hela avtalsrörelsen.

I år får alla ett generellt påslag på 300 kronor i månaden (1,6 procent). Därtill kommer en lokal pott på 0.9 procent.

År 2005 är den generella påslaget 270 kronor i månaden (1,4 procent) med en lokal pott på 0,8 procent. Det tredje avtalsåret, 2006, får alla en löneökning på 237 kronor (1,2 procent). Potten är 0,9 procent. Under 2006 görs dessutom en ny avsättning till arbetstidskontot på 0,5 procent eller 8 timmar.

Just arbetstidsförkortningen har varit den här avtalsrörelsens stora knäckfråga. Från arbetsgivarnas sida har man helst velat strypa den fortsatta satsningen helt, men så blev det nu inte.

I stället sockras alternativet för dem som väljer pensionssparalternativet med ett extra påslag på tio procent både åren 2005 och 2006. För den enskilde blir det alltså mer ekonomiskt lönsamt att välja detta alternativ före ledig tid framöver.

Bakgrunden till Skogsindustriernas motstånd att bygga ut arbetstidskontot är att allt fler pappersmedlemmar valt att ta ut sitt konto i ledig tid. Under perioden har tidsuttaget ökat från 38,3 till 55,8 procent.

Fortfarande har alla Pappers medlemmar rätt att välja vilket alternativ de själva vill, men en nyhet är att det numera är fritt fram att splittra det årliga valet i arbetstidskontot på de tre varianter som finns – kontant, pensionsavsättning eller ledig tid.

Men i avtalsskrivningen finns numera också en passus om att parterna ska vidta ytterligare åtgärder om tidsuttaget fortsätter öka.

Avsättningen till arbetstidskontot ligger i det nya avtalet det tredje avtalsåret – som i sig är uppsägningsbart. Om någon av parterna skulle säga upp avtalet, påverkas inte avsättningen till kontot. Den ligger fast. Medlemmarna är garanterade sina 0,5 procent oavsett vad som händer.

Avtalet träder i kraft den första april 2004 och löper ut den 31 mars 2007.

Sune Ekbåge anser att överenskommelsen ligger väl inom ramen för vad både näringen och svensk ekonomi tål.

– Den ger nu massa- och pappersindustrin tre år där spelreglerna är fastlagda, vilket borgar för att branschen ska kunna fortsätta stärka sina positioner i en hård internationell konkurrens. Jobben kan tryggas och de anställda får mer i plånboken.

Det avtal som träffats innehåller också starkare skrivningar på en hel del andra punkter. Det gäller hälsan, arbetsmiljöarbetet, rehabilitering, jämställdhet, kompetensutveckling och föräldralön.

Fredagen den 2 april håller Pappers ett extra förbundsmöte för att slutligt säga ja till uppgörelsen. Tills dess är den bara preliminär.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?