Industriarbetarnas tidning

Arbetsgivarna nöjda med ökad flexibilitet

2 april, 2013

Skrivet av

Arbetsgivarna får mer tid att variera arbetstiden med, om de inte gör upp med facket. Det är Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe nöjd med.

– Ett av våra mest prioriterade krav, säger han.

– Det är naturligtvis viktigt för arbetsgivarna att få en ökad flexibilitet.

Den så kallade arbetstidskorridoren i teknikavtalet blir längre. Den utökas från 30 till 40 minuter per arbetspass. Den tiden kan arbetsgivarana minska eller förlänga arbetstiden med per arbetspass – om man inte kommer överens med facket om ett lokalt arbetstidsavtal.

Arbetstidskorrideren är en så kallad stupstocksregel. Alltså en regel som kan utnyttjas om de lokala parterna inte gör upp om något annat.

Hur mycket används stupstocken nu i företagen?

– De flesta företag har ju fortfarande de lokala avtalen, men det är klart att de lokala avtalen tecknas mot bakgrund av hur det centrala avtalet ser ut. Det är ju viktigt att det centrala avtalet skapar utrymme för rimliga och bra lokala avtal.

Menar du att det blir lättare att komma överens?

– Klart det blir.

Varför då?

– Om det finns en flexibilitet i det centrala avtalet så är det lättare att komma överens om en bra flexibilitet i de lokala avtalen.

Vad har ni satt upp för mål? Hur många minuter ska det vara per arbetspass innan stupstocken börjar bli riktigt attraktiv för företagen?

– Vi har sagt att vi vill ha det krav som vi har ställt. Vi har ställt ett krav på fem timmar och så vill vi mäta det på en vecka. Det har vi inte nått men vi är ändå nöjda med att vi har fått ett avtal som ger ökad flexibilitet.

Mellan måndag och fredag, inte på lördagar?

– Det där är delvis en missuppfattning från er sida.

– Så här är det: Nu är det per arbetspass. Det är inte så att man bara jobbar måndag till fredag. Det finns ju även för arbetspass förlagda till lördag och söndag. Vad vi har velat ha är att istället för att det ska mätas per arbetspass så mäts det per vecka.

– Och det skulle innebära att om du jobbar fem dagar så är det 200 minuter. Då skulle vi vilja fördela det på veckan. Nu är det per arbetspass som man kan minska eller öka.  Det blir ju en ökad flexibilitet om vi istället kan mäta på veckan.

Du har sagt att utvidgningen av arbetstidskorridoren är del av en byteshandel. Vad gav ni facken istället?

– De har fått ökad avsättning till delpensionen. Delpensionen är ett prioriterat krav för facken.

Men den är väl också värdefull för er eftersom den möjliggör en smidig generationsväxling?

– Ja, det gör den. Men i första hand  är detta en förstärkning av pensionerna som ger möjlighet att gå ner i tid, vilket gör att man kan stanna kvar högre upp i åldern. Nu skapar vi möjlighet att medarbetarna får bättre pensioner och dessutom blir det ökade premieavsättningar för arbetsgivarna.

– Det är inte så att vi har uttryckt oss väldigt negativt om detta, men det är ju inte i första hand ett arbetsgivarintresse, utan ett fackligt intresse.  

–  Sedan har det varit andra förändringar, till exempel om skrivningar om övertid. IF Metall har velat ta in en text om ökat hänsynstagande till arbetarens behov av rekreation och familjeliv i intresseavvägningen.

Det var väl knappast svårt att säga ja till?

– Nej, men det har varit en stor diskussion om beordringsrätten. Jag tycker nog att avtalet i sin helhet är ett balanserat givande och tagande.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?