Industriarbetarnas tidning

”Man jämför sig aldrig med de som fått det sämre”

16 april, 2013

Skrivet av

Det alltid är intressant att jämföra sig med de som fått ut något bättre – men man jämför sig aldrig med de som fått det sämre, säger Lars Ask från Volvos koncernfack. Här försvarar han uppgörelsen med företaget.

Hur ser du på utgången av förhandlingen i Säffle?

– Vi hade givetvis hoppats på att få ut mer, men man känner när man kommit till vägs ände. Från början hoppades vi kunna rädda 50-60 metalljobb till det nya bolaget som kommer att bedriva verksamhet i Säffle. Nu blev det knappt 30 metalljobb som vi i slutändan kunde rädda, men totalt ca 60 med tjänstemännen. Men jag vet att företaget håller på att jobba aktivt på att hitta fler ersättningsjobb.

Brukar säga att en bra förhandling ska bägge parter vara någorlunda nöjda? Är du det?

– Man kan aldrig vara nöjd när en verksamhet ska lägga ner. Det finns inte på kartan. Vi hade helst sett att tillverkningen fanns kvar. I den frågan hade vi tyvärr inget stöd i den rapport som löntagarkonsulten tog fram. Hela bussbranschen i Europa är en förlustaffär för alla aktörer.

Men om man ska försöka få det bästa ur en dålig situation är du nöjd med förhandlingsresultatet?

– Vi fick 2,6 miljoner kronor i extra omställningsstöd till att finna nya jobb. Ju mer pengar man kan stoppa i en sådan påse desto större förutsättningar att man kan hjälpa den enskilde att hitta ny sysselsättning.

Där finns det en kritik från de anställda i Säffle: 10 000 kronor är ett genomsnitt. En del kanske inte får någonting, andra får mer. Hur ser på det?

– Somliga kommer att hitta nya jobb snabbare än andra. För dem behövs inte omställningsstödet i samma utsträckning som för andra. Det handlar om att hitta en solidarisk och kollektiv lösning. Att ge var och en 10 000 kronor i handen hade därför varit orättvist. Det hade inte varit till något stöd för dem som har det svårare än andra att finna ny sysselsättning.

Vad hade ni för mål när ni satte er att förhandla?

– Ambitionen var att så många som möjligt skulle kunna få avtalspension. Nu blev det ett 20-tal som får avtalspension, alla som fyllt 61 år. Vi hade velat gå längre ner i åldrarna. Dessutom ville vi, som jag sa tidigare, ha betydligt fler metallare anställda i det nya bolaget.

Utifrån era ambitioner – hur värderar du resultatet?

– En förhandling innebär alltid att man måste ge och ta. Vi kunde ha sagt blankt nej till det som vi i slutändan erbjöds. Då hade det blivit en rak turordningslista till det nya bolaget och då hade de som nu fick avtalspension istället fått ta plats i det nya bolaget. Det var i realiteten alternativet.

Hur länge förhandlade ni?

– Vi hade två regelrätta förhandlingstillfällen. Vid första tillfället förhandlades organisation, och vid andra tillfället turordning. Däremellan hade vi flertal överläggningar.

Gick det för fort?

– Jag vet att en del anser att förhandlingen gick för fort. Men har man förhandlat i många år så lär man sig efter ett tag när dörren slås igen och inget mer finns att hämta. Det hade knappast hjälpt om vi hade suttit både två och tre gånger till. Vi hade ändå inte fått ut mer. Detta var vad som erbjöds.

Att gå vidare till central förhandling?

– Då hade vi kunnat mista allt som vi trots allt hade uppnått. Vi ville inte riskera det.

Hur vill du beskriva Volvo som motpart i förhandlingen?

– Det är ingen elak motpart. Men de har en budget att hålla sig till. Om de nu gjorde det eller överskred den vet jag inte. De redovisar inga sådana belopp för oss.

Nu finns det inget regelverk som tvingar föreratget att betala ut pengar i samband med en nedläggning. Vad kunde ni referera till?

– Att Volvo skulle komma ut ur det här med ett så gott anseende som möjligt. Anseendet är viktigt för varumärket och inte helt oviktig ”good will” gentemot de anställda.

Tycker du att Volvo räddade sitt anseende i och uppgörelsen om Säffle?

– Den bedömningen överlåter jag åt företaget att göra.

Vi har jämfört med vad Ericsson satsade när de häromåret när de lade ner produktionen i Gävle. Samtliga anställda fick minst 2 årslöner. Alla över 58 år fick avtalspension. Vad tänker du när du hör talas om en sådan uppgörelse?

– Vi hade som sagt ambitionen att nå en bättre uppgörelse i Säffle.  Jag kan säga att det alltid är intressant att jämföra sig med de som fått ut något bättre. Men man jämför sig aldrig med de som fått det sämre. I de flesta fall betalar inte företagen ut ett enda öre eftersom de inte behöver det.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.