Industriarbetarnas tidning

Ferbe: Grönt ljus för mer till enskilda grupper

3 juni, 2013

Skrivet av

AvtalDet är ok att ge högre lönepåslag till undersköterskor och lärare – om alla är överens om det, tycker IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe. – Problemet är om alla ska ha mer än genomsnittet, säger han.

Att peka ut enskilda grupper som kan få extra påslag, är inget problem för Anders Ferbe och IF Metall. Men det förutsätter att det finns en samstämmighet över hela arbetsmarknaden. Annars hotar kaos och en återgång till 1980-talets förödande huggsexa, menar han.

–  Ska alla ta rygg på varandra och ha mer än snittet då fallerar modellen för lönebildningen. Och då blir det arbetarna i industrin – inte tjänstemännen och akademikerna – som får betala priset i form av ökad arbetslöshet.

Anders Ferbe deltog på måndagen i ett seminarium med Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström med om jämställda löner. Detta utifrån Tommy Öbergs och Anna Danielsson Öbergs nyutkomna bok ”Lönekamp med förhinder: om kvinnolöner i vård och verkstad”.

Boken färdigställdes precis innan genombrottet för de sifferlösa avtalen i årets avtalsrörelse.

Om två år kommer 900 000 löntagare att få förlita sig på enbart lokala löneförhandlingar sedan deras fackförbund – exempelvis Vision, SSR, Lärarnas Riksförbund och Läkarförbundet – nu gått med på att ta bort centralt avtalade löneökningar.

Anders Ferbe ville lyfta ett varningens finger för utbredningen av de sifferlösa avtalen. Inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv.

Att gå själv till chefen och begära mer i lön utan något stöd i avtalet är knappast något gångbart verktyg för den som vill rätta till löneskillnader.

– Vi tror inte att ensam är stark.

Boken  ”Lönekamp med förhinder: om kvinnolöner i vård och verkstad” går på djupet om debatten löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Författarna har koncentrerat sig på IF Metall och Kommunal.

– Det är de största förbunden inom landsorgansationen och de står för olika uppfattningar i frågan om jämställda löner, säger Tommy Öberg.

Två saker stack ut när arbetet med boken var färdigt. Anna Danielsson Öberg:

– Vikten av lokala lönesystem. De arbetsplatser inom IF Metall som har lönesystem får i snitt 0,5-1 procent extra per år. Det saknades hos Kommunal.

Den andra faktorn som skilde de bägge förbunden var den lokala fackliga styrkan och öppenheten kring lönerna. 

– Det var påfallande hur IF Metall talade om den fackliga styrkan, om symbolstyrkan i mötesbeslut och att alla talade öppet om sina löner. Kommunals lokala företrädare gav istället en bild av ”säg inget högt, vi talar vid sidan av”.

Anders Ferbe betonade vikten av lokala lönesystem för mer jämställda löner.

– Vår erfarenhet är att  där vi kan bygga transparanta lönesystem där  ges möjlighet till lika behandling. Förutsatt att lönesättningen utgår från arbetets krav, utbildning och kvalifikationer. Där vet våra medlemmar hur de kan växa i lön..

– Där vågar jag påstå finns likartad lönesättning.

Men likväl tjänar ändå kvinnorna bara 94 procent av männen inom industrin.

– Det vi inte kommer åt, fortsatte Anders Ferbe, är att kvinnor ofta har andra kompetenser och mindre industriell erfarenhet. Det är därför vi betonar vikten av kompetensutveckling som ett av många medel för mer jämställda löner.

I synnerhet är detta viktigt just nu där industrin i hög grad återgår till mer sönderstyckade arbetsuppgifter i korta tidscykler.

– Risken är stor att kvinnor med liten industriell erfarenhet hamnar på just de jobben och de jobben är i regel de sämst avlönade.

Lönesystem, kompetensutveckling och en arbetsorganisation för bredare arbetsinnehåll – ”det är frågor vi jobbar med hela tiden och som är viktiga för jämställdeheten” sa Anders  Ferbe.

– Överhuvudtaget handlar det om många olika åtgärder. Det finns ingen snabb lösning, ingen ”quick fix”.

Där fick han också stöd av författarna och Annelie Nordström Kommunals förbundsorförande. Att utjämna tar tid.

Många har anklagat de mansdominerade industriförbunden för bristande vilja att villa lyfta kvinnolönerna. Anders Ferbe, med 70 000 kvinnliga medlemmar varav många lågavlönade, ville ta kål på bilden av IF Metall som ointresserat och viljelöst.

– Om det bara hängde på viljan så vore problemet redan löst. Då hade det räckt med ett klubbslag på en LO-kongress.

Tommy Öberg var inte riktigt säker på hur stark jämställdhetsviljan verkligen är hos förbunden. Mer jämställda löner får man inte i ett nafs, det krävs både långsiktighet och beslutsamhet, menar han.

– Det kanske tar fyra-fem avtalsrörelser och då kan man nå resultat. Kom ihåg att från 1968 till tidigt 80-tal minskade gapet mellan män och kvinnor med en procentenhet per år.

Anna Danielsson Öberg knöt an till det historiska perspektivet:

– Det är drygt 50 år sedan LO och arbetsgivarna avskaffade kvinnolönerna. Kanske dags att hitta på något nytt?

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.