Industriarbetarnas tidning

Strålfors sänker ingångslönerna

31 oktober, 2013

Skrivet av

Förhandlingarna om sänkta ingångslöner på Strålfors i Ljungby har avslutats i oenighet. Företaget tänker i fortsättningen följa det centrala avtalets ingångslöner vid nyanställning. En skillnad på flera tusen kronor jämfört med det lokala avtalet som sades upp.

Det var i våras som Strålfors i Ljungby först ville använda det centrala avtalets ingångslöner för visstidsanställda och vikarier. Med en ingångslön på 19 000 kronor skulle det skilja mellan tre och fyra tusen kronor jämfört med det lokala avtalets ingångslöner.

Fackklubben ansåg att sådana löneskillnader skulle vara osakliga och diskriminerande och sade nej. Då sade Strålfors upp det lokala avtalet för att införa samma ingångslön även för nya tillsvidareanställda.

Den centrala förhandlingen har bland annat handlat om huruvida företaget har sagt upp en paragraf i det lokala avtalet eller hela avtalet. Enligt fackförbundet GS kan man inte säga upp delar av ett avtal, något som motparten menar har skett. Förhandlingarna har avslutats i oenighet.

Strålfors kommer i fortsättningen att gå efter det centrala kollektivavtalets lönebestämmelser vid nyanställningar, säger informationschef Eva Malmberg.

– Vi kommer att använda avtalets ingångslön för den som är 18 år och inte har någon erfarenhet. Självklart kommer den som har erfarenhet att få en annan lön.

Fackklubbens ordförande Peter Berntsson säger till Dagens Arbete att den ingångslön som fanns i det lokala avtalet hade förhandlats fram genom att medlemmarna genom åren avstått från annat.

– Det är så när man förhandlar, man ger och man tar.

– Vi har en snittlön som ligger en bra bit under snittet på GS avtal. Med den nya sänkningen halkar vi efter ännu mer. Jag är rädd att vi tappar många duktiga medarbetare som nu har tröttnat på att ha en arbetsgivare som försämrar villkoren gång på gång.

De sänkta ingångslönerna kommer inte att drabba de som redan är anställda, menar företaget. Det stämmer inte, anser Peter Berntsson.

– På sikt får vi en lägre snittlön på arbetsplatsen och när löneökningen ska fördelas varje år baseras den på snittlönen. Det blir mindre pengar att fördela.

– Företaget sparar pengar på våra medlemmars bekostnad.

Än så länge har ingen nyanställts med den nya ingångslönen. När det väl sker får GS titta på det tillsammans med LO-TCO Rättsskydd, säger GS ombudsman Rune Sjöberg.

– Är löneskillnaden tillräckligt stor för arbetsuppgifter som inte kräver mer än någon vecka att lära sig så kan det vara en osaklig löneskillnad.

GS förhoppning är att de lokala parterna ska arbeta fram ett nytt lönesystem.

– I ett lönesystem skulle det kunna finnas en trappa så att man som nyanställd med tiden kommer ifatt de som varit anställda längre, säger Rune Sjöberg.

Enligt Eva Malmberg finns det i nuläget inga diskussioner om att träffa ett nytt lokalt avtal.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.