Industriarbetarnas tidning

Viktigt genombrott för facket i USA

8 oktober, 2013

Skrivet av

KollektivavtalFacket står inför ett viktigt genombrott i den amerikanska södern. För första gången tycks arbetarna i en utländsk bilfabrik få fackliga rättigheter.

Hittills har facket varit utestängt från de utländska bilfabrikerna i de amerikanska sydstaterna.

Att tillverka bilar i fabriker utan fackliga avtal har varit betydligt billigare än att producera dem i norr. Där lyckades det amerikanska bilarbetarförbundet UAW på 1930-talet få facket erkänt och därmed rätten att teckna kollektivavtal.

Men när de japanska biltillverkarna Toyota, Honda och Nissan på allvar började ta upp kampen med  Ford, general Motors och Chrysler så gjorde man det med sydstaterna som bas. Där fanns inga fackföreningar, inga kollektivavtal.  Där kunde tillverkningskostnaderna pressas ner.

Den japanska tillverkning i sydstaterna var ett lyckokast för företagen.  Det dröjde inte länge förrän de på allvar hotade de amerikanska på dess egen hemmaplan. Snart började också tyska bilföretag att etablera sig i den fackföreningsfria södern.

UAW, det amerikanska bilarbetarförbundet har länge försökt organisera arbetarna i sydstaterna bilindustri. Utan att lyckas.

Men nu ser UAW ut att stå inför ett genombrott på Volkswagens fabrik i Chattanooga, Tennessee.

Fabriken kan få ett fabriksråd med facklig representation, efter tyskt mönster.

UAW har fört långtgående diskussioner med Volkswagens världsråd i syfte att etablera ett företagsråd på Chattanooga-fabriken.

Volkswagen har en global uppförandekod som bland annat reglerar relationen till de anställda och facket, rätten till utbildning, information, en bra arbetsmiljö osv. Även principer för inhyrning finns numera sammanfattade i VW-koden.

Alla Volkswagens fabriker runt om i världen omfattas av uppförandekoden, utom just Chattanooga-fabriken.

Delstaten Tennessees republikanske guvernör Bill Haslam har, enligt Financial Times, varnat Volkswagen för att gå med på bilarbetarfackets krav på ett företagsråd. Guvernören befarar att investerarna skulle skrämmas bort.

Men mycket tyder ändå på UAW och Volkswagen kommer överens om ett företagsråd i Chattanooga-fabriken. Det skulle enligt UAW innebära ” en unik chans att introducera en ny modell i relationerna mellan arbetsgivare och anställda” i USA.

Samtidigt som UAW förhandlar med Volkswagen försöker man också organisera de anställda vid Nissans fabriker i Mississippi och Tennessee.  Även på Mercedes fabrik i Alabama föröker UAW-aktivister få facket erkänt.

– Vi känner ett oerhört stöd från arbetarna, säger UAWs president Bob King till Financial Times.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?