Industriarbetarnas tidning

Lågt intresse för yrkesintroduktion för unga

11 december, 2013

Skrivet av

UngdomsarbetslöshetRegeringen hoppas på 30 000 jobb om året för unga. Men trots att det under snart tre år har varit möjligt för företag inom industrin att anställa unga via yrkesintroduktionsavtal är resultatet magert. Ett nytt projekt som inleddes i år har hittills skapat fyra ettåriga anställningar.

  • IF Metalls introduktionsanställning är på visstid i tolv månader för ungdomar under 25 år som saknar relevant yrkeserfarenhet. Lokal överenskommelse mellan fack och arbetsgivare krävs.
  • Lönen får ej understiga 75 procent av avtalets lägsta lön.
  • En handledare ska finnas och en personlig utvecklingsplan ska upprättas. En del av arbetstiden ska användas till utbildning.
  • Genom projektet Industrins Yrkesår kan företag få totalt 32 veckors branschanpassad utbildning per person med YA-jobb bekostad av Arbetsförmedlingen.
  • Nästa år inför regeringen ett handledarstöd på 2 500 kronor samt subventioner motsvarande dubbla arbetsgivaravgiften för personer med YA-jobb. Detta gäller dock inte anställningarna inom Industrins Yrkesår som redan får andra typer av subventioner.
  • Även Kommunal, Handels och GS har tecknat avtal om yrkesintroduktion med sina motparter.

Volvolyftet – ett projekt där Volvo under tre års tid anställer 400 ungdomar om året genom yrkesintroduktionsavtalet – är den enskilt största satsning som IF Metalls och Teknikföretagens avtal om yrkesintroduktion för unga har lett till. Volvo lovar dock inte att ge fortsatt anställning till ungdomarna efter ett års utbildning och arbete på företaget.

I övrigt har avtalet, som tecknades i slutet av 2010, inte lett till särskilt många yrkesintroduktionsanställningar.

– Sett till antalet så är det en besvikelse, säger Ola Asplund, chef för IF Metalls analysenhet.

Ett pilotprojekt som drevs i Gnosjöområdet under 1,5 år ledde i slutändan till en handfull jobb, enlig Ola Asplund. Projektet gav dock erfarenheter kring hur avtalet ska hanteras praktiskt, hur handledningen ska fungera och vilket stöd Arbetsförmedlingen kan ge.

Erfarenheterna från det projektet används nu i en liknande satsning som genomförs på uppdrag av regeringen i samarbete mellan fackförbund, arbetsgivarorganisationer och Arbetsförmedlingen i delar av södra och mellersta Sverige: Industrins Yrkesår.

Regeringens mål är att 800 ungdomar ska få en yrkesintroduktionsanställning via projektet. Arbetet med att informera och knyta till sig intresserade företag inleddes efter sommaren och projektet pågår till och med december 2014. Hittills har det lett till att fyra personer har påbörjat en 16-veckorsutbildning som sedan övergår i en yrkesintroduktionsanställning, uppger Arbetsförmedlingen.

IF Metall upplever att det finns en stor tröskel hos företagen.

– Man vet inte om man vill anställa just nu när konjunkturen står och stampar, säger Ola Asplund.

Samtidigt tycker han att det just då borde vara läge för arbetsgivarna att till en relativt låg kostnad rekrytera och utbilda ungdomar. När konjunkturen vänder riskerar det annars att bli svårt att hitta arbetskraft med rätt kompetens.

Modellen med yrkesintroduktion är relativt ny för arbetsgivarna. Det kan också påverka att det hittills har gått relativt trögt, tror Ola Asplund.

IF Metall och Teknikföretagen har fått bidrag för att anställa en person som informerar arbetsgivare om avtalet och vilket stöd till utbildning som finns att hämta i det projekt som drivs just nu.

– Visar det sig i det långa loppet att företagen ändå inte vill anställa så får vi fundera på vad det beror på. Är det här på för låg nivå eller är företagen för dåliga på att tänka långsiktigt, säger Ola Asplund.

Regeringens önskan är att fler parter ska teckna avtal om yrkesintroduktion och att fler ungdomar anställs. Därför satsar de från och med 2014 på YA-jobb i de branscher och på de arbetsplatser som har kollektivavtal med en överenskommelse om yrkesintroduktion. 

Ett handledarstöd till arbetsgivaren på 2 500 kronor i månaden och en subvention som motsvarar dubbla arbetsgivaravgiften ska få fler arbetsgivare att använda möjligheten att anställa via yrkesintroduktionsavtalen.

När systemet väl är i gång hoppas regeringen att det ska ge 30 000 YA-anställningar till unga varje år.

– Det kan de glömma. I alla fall inom industrin, tror Ola Asplund.

– Avtalet om yrkesintroduktion är inte lösningen på ungdomsarbetslösheten, men det kan bidra. Det är inte heller en konjunkturåtgärd, utan en långsiktig satsning på att industrin ska ha tillgång till rätt kompetens.

Artikeln är korrigerad:
I en tidigare version av har vi använt begreppet YA-jobb felaktigt. Det är först genom regeringens satsning från 2014 som begreppet YA-jobb är korrekt att använda.
De anställningar som nu sker via fackens yrkesintroduktionsavtal kallas yrkesintroduktionsanställning och omfattas inte av handledarstöd eller nedsatta arbetsgivaravgifter.
När YA-jobben väl införs utgår de dock från de yrkesintroduktionsavtal som redan finns eller som sluts mellan arbetsmarknadens parter.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.