Industriarbetarnas tidning

GS stämmer Södra Skogsplantor

19 juni, 2014

Skrivet av

Fackförbundet GS vill pröva vilken typ av jobb som kan räknas som säsongsanställning enligt lagen om anställningsskydd. GS anser att de arbetsuppgifter som en medlem haft vid en plantskola inte kan anses vara säsongsbetonade och stämmer Södra Skogsplantor inför AD.

Skillnad på visstids- och säsongsanställning

  • Efter att ha varit visstidsanställd i minst två år under en femårsperiod hos samma arbetsgivare övergår anställningen automatiskt till en tillsvidareanställning (fast anställning).
  • För säsongsanställning finns ingen sådan tidsgräns. En tidigare säsongsanställd har förtur till nya säsongsanställningar, men de ger aldrig rätt till en tillsvidareanställning.
  • Arbetsgivare kan använda säsongsanställningar om det krävs på grund av yrkets beskaffenhet, till exempel skogsplantering, bärplockning eller arbete vid skidanläggningar som bara kan ske under viss tid på året.

GS medlem har haft säsongsanställningar sedan slutet av 90-talet vid Södras plantskola i Flåboda nära Tingsryd i Småland. Senaste anställningen sträckte sig fram till mitten av december 2013. GS menar att medlemmen utförde uppgifter som inte är säsongsbetonade och att det därför inte kan röra sig om en säsongsanställning.

– Arbetsuppgifterna har varit mekaniska och utförts på natten under lysrör. När anställningen gick ut fortsatte annan personal att utföra exakt samma arbete, säger Magnus Lindberg, ombudsman på GS.

– Företaget hade mycket väl kunnat bereda medlemmen fortsatt arbete med samma eller andra arbetsuppgifter, säger Magnus Lindberg.

Parterna har inte kommit överens efter lokala och centrala förhandlingar. GS väljer att stämma Södra Skogsplantor inför AD för att rättsligt pröva vad som krävs för att en anställning ska räknas som säsongsanställning.

– De rättsfall som rör säsongsanställningar är ganska gamla och det har skett en utveckling i branschen. Den går ut på att manipulera säsongerna mycket mer än tidigare, säger Ulrika Edebrink vid LO-TCO Rättsskydd som driver ärendet för GS räkning.

Hon menar att det snarare är företagets behov av arbetskraft som har styrt än variationer i säsongen och därför kan det inte handla om en säsongsanställning.

Arbetsgivarorganisationen SLA har ännu inte sett stämningsansökan och vill inte kommentera ärendet i dagsläget.

Förra sommaren stämde GS Bergvik skog för att pröva hur lång en säsongsanställning kan vara. Då gällde det en medlem som under 17 års tid hade haft säsongsanställningar vid en plantskola. De sista åren ökade de i längd till drygt tio månader om året. Parterna gjorde upp i godo vilket innebar att medlemmen fick en tillsvidareanställning på företaget.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?