Industriarbetarnas tidning

”Sänkta lägstalöner gynnar företag och splittrar arbetarklassen”

2 maj, 2016

Skrivet av Dennis Jörnmark Callstam

dennis-ledarpraktikLedare Debatten om låga löner har rasat under de senaste månaderna och accelererade än en gång förra veckan, när Arbetsekonomiska rådet än en gång slog ett slag för sänkta lägstalöner på DN Debatt. Snabbt gavs mothugg från fackligt håll.

Om skribenten:

Dennis Jörnmark Callstam är 24 år och journalist från Göteborg. Gör i två veckor praktik på Dagens Arbete genom Aftonbladets och LO:s utbildning för unga ledarskribenter.

TCO:s chefsutredare Göran Zettergren, som själv skrivit en rapport om de tyska och svenska arbetsmarknaderna menade exempelvis att den ökade tyska sysselsättningen i själva verket handlade om att tyskarna i högre utsträckning ”delar på jobb” numera. Dessutom har sysselsättningsgraden fortsatt att öka sedan lägstalönerna etablerats på 8,50 euro i timmen.

Zettergren har förstås rätt. Ändå är det LO:s replik i Dagens Nyheter som framstår som den allra viktigaste. Under rubriken ”Högt pris för ökade löneskillnader” föreslår två LO-utredare istället satsningar på utbildningar och statliga lönesubventioner.

Även om det förstås kan te sig märkligt att staten ska betala för företagens arbetskraft är det i sammanhanget ett lågt pris att betala. I ett Sverige med de största inkomstskillnaderna sedan 1930-talet kommer sänkta lägstalöner enbart leda till ett än mer segregerat samhälle.
Självklart ska nyanlända få chansen att komma in på arbetsmarknaden. Men detta måste ske på samma villkor, med samma anställningstrygghet och med samma lön som alla andra.

Sänkta lägstalöner och begränsad tillgång till välfärd är förslag som gynnar företag och splittrar arbetarklassen. Den enda rimliga hållningen är att kräva lika rättigheter och förutsättningar för alla, så väl på arbetsmarknaden som i resten av samhället.

En kommentar till “Sänkta lägstalöner gynnar företag och splittrar arbetarklassen

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Skiftarbetets fram- och baksidor

Het näthandel ger helgskift

Het näthandel ger helgskift

Näthandelns uppsving under 2020 ledde till många timmar övertid på DS Smith i Värnamo. Nu har de infört ett nytt helgskift för att hinna med – och över 200 sökte jobben.

”Mycket man måste ha koll på”

”Mycket man måste ha koll på”

August Wieser gick i första kullen på pappersarbetarutbildningen på Polhemsskolan i Gävle. Nu har han fått jobb, och behovet av kompetent arbetskraft inom pappersindustrin är fortsatt stort. Men nu tar utbildningen paus – på grund av för få sökande.

Det är något med natten i gruvan

Det är något med natten i gruvan

När kroppen ska sova som djupast dricker vi kaffe och hjälps åt, skriver DA:s nya krönikör, musikern och gruvarbetaren Johan Airijoki.

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Lämnade skiftarbetet – efter två missfall

Skiftarbetet gjorde att Nadine Dabo mådde dåligt.
Efter två missfall jobbar hon nu dag och väntar barn.

Så kan nattjobbet bli mer  hälsosamt

Så kan nattjobbet bli mer hälsosamt

Att arbeta flera nätter i rad tär på kroppen. Forskare i Norden har nu vägt samman sina studier. Skiftarbete är ännu sämre för hälsan än vad man tidigare trott.

Måste jag jobba på julen i år igen?

Måste jag jobba på julen i år igen?

Kan samma skiftlag jobba under julen flera år i rad? Juristen Henric Ask svarar.

Julkort från fabriken

Julkort från fabriken

Hur är det att arbeta på julen när alla andra är lediga? DA besökte Rottneros bruk och pratade julskift och traditioner.

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Högtryck på Getinge – nu jobbar de tvåskift

Vissa permitteras, andra sägs upp. Men på medicinteknikbolaget Getinge i Solna kan de anställda lugnt räkna med att de får behålla jobben.

Hur kan jag sluta tidigare utan att bli varnad?

Jag jobbar kvällsskift och veckopendlar. Har under fem års tid tagit kompledigt på torsdagarna för att kunna köra hem tidigare. En tisdag sa en ny produktionsledare åt mig att jag skulle jobba klockan 14.00–24.00 den kommande torsdagen. Jag tyckte att beskedet kom med för kort varsel och avvek klockan 17 den torsdagen. Fick då en muntlig varning. Vad kan jag göra för att få kompa ut och klara veckopendlingen?