Industriarbetarnas tidning

Mycket smink och lite allvar

7 april, 2017

Skrivet av

En dag skärpte jag mig och slutade att i okunskap sucka över ungarnas surfande på Youtube. På köpet har jag lärt mig …

… fläta hår med Greg Wickherst, singelfarsan som gick på skönhetsskola för att kunna hjälpa sitt barn att fixa håret. Instruktiva videor som även snaggade kan njuta av, och har man tålmodiga ungar med långt hår kan man ju få testa sina egna färdigheter.

 

 

… contouring genom makeup-artisten Jordan Liberty. Han kan det mesta värt att veta om färger, ljus och skuggor: samma saker som jag sliter mitt korta hår över när jag ska redigera bilder till denna tidning i Photoshop. Bonus: skolbarnen lär sig engelska.

 

 

… att psykisk ohälsa är något även barn och ungdomar kan och behöver diskutera. Vloggaren Therése Lindgren brukar presenteras som en storasyster på nätet. Hon varvar den ofrånkomliga reklamen (det är så de flesta stora youtubers försörjer sig) med berättelser om hur hon jobbar för att komma till rätta med sin panikångest. Alltmedan hon lägger en avancerad make-up. Och går igenom vilka märken som inte testats på djur.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.