Industriarbetarnas tidning

Läsarna tävlade och tyckte till

Publicerad 2011-07-04, 12:00   Uppdaterad 2022-01-04, 15:31

Mellan alla Peace and Love-festivalens konserter passade många på att besöka utställarna. För sömmerskan Birgitta Dahlqvist var det ett riktigt lyckokast.

För fjärde året i rad fanns Dagens Arbete på plats i LOs tält. Vid bordet kunde besökarna bland annat tävla genom att rösta på tidningens bästa omslag.

Förstapriset – en hotellweekend för två personer – gick till Birgitta Dahlqvist i Borlänge.

 

– Jätteroligt. Jag brukar aldrig vinna någonting, säger hon.

Birgitta arbetar som tillskärare och sömmerska på Sacci ryggsäckar, ett företag som bland annat gör väskor till försvaret och sjukvården.

Nu bär det snart av till någon storstad.

– Det är alltid kul att komma iväg och bo på hotell. Vi får se om det blir mannen, någon av mina systrar eller dottern som följer med.

Flest kryss på frågan ”Vilket omslag gör dig mest lockad att läsa tidningen?” fick nr 9/2010 med Robert Hilmerssons illustration av ”De verkliga smitarna” (bilden). På andra plats kom det senaste omslaget med Veronika Ljung-Nielsens porträtt och rubriken ”Så fick Heidi styrkan tillbaka”. På tredje plats hamnade granskningen av de farliga praktikplatserna med rubriken ”Pappas död mörkades.”

 

Många läsare tog chansen att tycka till om sin medlemstidning. Reportage om vanliga människor och bildreportagen stod högt i kurs.

– Vi fick en del kritik också. ”Ska jag vara ärlig är det inte nåt omslag som lockar mig”, sa en kille som jobbade på SSAB. ”Ni har för lite om ungas situation”, tyckte en annan tjej, säger reportern Harald Gatu.

 

– Responsen från läsarna är viktig för att vi ska kunna veta vad som kan bli bättre, säger redigeraren Marlene Henriksson.

Peace and Love-festivalen i Borlänge slog i år nytt publikrekord med totalt 50 000 sålda biljetter.