Industriarbetarnas tidning

Globala facken startar kampanj för tryggare jobb

14 november, 2012

Skrivet av

IndustriALL Det globala facket IndustriALL har dragit igång en stor kampanj för att stoppa ”otrygga” jobb. – Vi vill att löner och anställningsvillkor ska vara lika som för den fasta arbetskraften, menar Armelle Selby.

I en rapport som presenterades på organisationens konferens i Stockholm berättade hon om de uppgifter som fackliga organisationer på olika håll i världen skickat in.

– Den globala trenden är att outsourcing ökar och att en större del av de som jobbar på massa- och pappersbruken är inhyrda eller anställda via underleverantörer, säger Armelle Selby.

Dessa medarbetare på fabrikerna omfattas inte av samma löner som de fast anställda. Detsamma gäller för olika förmåner som hör anställningen till. Detta vill nu IndustriALL ändra på i sin kampanj. Och de siffror som Armelle Selby redovisade, talade klarspråk.

I Sydafrika arbetar 27 procent av alla anställda inom massa- och pappersindustrin på sådana ”otrygga” jobb.

I Ghana – extremexemplet – hela 80 procent. Men också på andra håll runt om i världen lever många arbetare under liknande villkor. I Indonesien (40 procent), Thailand (över hälften), I Brasilien och Chile ungefär en av tre. I USA har ungefär vart femte jobb inom massa- och pappersindustrin blivit outsoursade.

Motiven är i många fall desamma bland företagen. De vill slå vakt om ”kärnverksamheten”. Armelle Selby pekade på de stora svårigheter facken har att organisera personer i dessa otrygga anställningar. Det kunde Alex Millar för australienska CFMEU, hålla med om.

– Anlitandet av entreprenörer och inhyrda är precis lika vanligt hos oss, sade han.
Trenden började på 1980-talet och sen dess har fasta jobb fortsatt försvinna.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.