Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Måndag i Almedalen

4 juli, 2016

Skrivet av

Har nu genomfört alla seminarier jag har på min agenda denna den första dagen (för min del) i Almedalen. Det är som alltid hektiskt men roligt. Almedalen är folkbildningens Mecka med 3800 seminarier i mängder av spännande samhällsfrågor och kulturfrågor.

I morse kickade vi i gång ”Frukost med Ferbe” – för fjärde året i rad för jag frukostsamtal med IF Metalls ordförande Anders Ferbe med gäster. I morse var det Allbrightstiftelsens VD Amanda Lundeteg och temat var jämställdhet eller mer precis: Varför heter alla chefer Anders?

Det kom mycket folk till det mysiga trädgårdscaféet och många bra publikfrågor väcktes under samtalet. Du kan lyssna på det i en inspelning som IF Metall har gjort.

I morgon bitti är det nytt frukostsamtal – då med gymnasieminister Aida Haidzialic som gäst. Temat är: Hur får vi unga att välja industrin?

Under våren har Dagens Arbete granskat yrkesgymnasierna och utifrån den granskningen debatterade både ministern och IF Metalls ordförande.

I kväll lyssnar jag på Centerledaren Annie Lööf som ska tala i Almedalen och sen kommenterar jag det i Sveriges radio P1 cirka 19.45.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.