Industriarbetarnas tidning

Bara varannan elev nöjd med industri­utbildningen

8 mars, 2018

Skrivet av

Inte ens hälften av de som deltar i en industriteknisk arbetsmarknadsutbildning tycker att den motsvarar förväntningarna, visar en ny rapport.

Det är Arbetsförmedlingen som gjort en undersökning av den utbildning i industriteknik man upphandlar från olika utbildningsföretag. Det var just industriteknik som Mikael i Halmstad ville gå – DA berättade om honom i vår stora granskning om vuxenutbildningen.

Rapporten, som bygger på telefonintervjuer och enkätundersökningar, visar också att bara drygt hälften av kursdeltagarna är nöjda med utbildningen och upplevde den som meningsfull. Sex av tio tillfrågade anser dock att den 18 veckor långa utbildningen ökar deras chanser att få jobb.

Arbetsförmedlingen har även varit i kontakt med eventuellt framtida arbetsgivare och frågat dem om utbildningen. Svaren är få till antalet, men enligt Arbetsförmedlingen visar de ändå att ”arbetsgivarna är nöjda med yrkeskompetensnivån hos personer som genomgått utbildningen”.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.