Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Distansarbete pågår

2 april, 2020

Skrivet av

Vi har nu distansarbetat i tre veckor på Dagens Arbetes redaktion. Det lär bli ett tag till. Mycket ställs nu upp och ner i Coronakrisen. Våra läsare, industriarbetarna, permitteras eller få arbeta för högvarv. Det ser mycket olika ut för olika branscher. Vårt journalistiska signum att vara arbetsplatsnära är svårt nu då de flesta arbetsplatser stänger om sig av smittoskäl. Men vi försöker hitta andra vägar med hjälp av läsarna. Det går riktigt bra trots allt.

På vår sajt da.se kan du läsa allt vi skriver om Coronakrisen och industrin.

På ledarplats har jag skrivit dessa veckokommentarer hittills:

Håll huvudet kallt, men hjärtat varmt

Vi isolerar oss men löser krisen tillsammans

Öppna ladorna, Magdalena Andersson

I går kväll gjorde jag ett gästspel i min förra tidning, Aftonbladet. Nyhetschefen kände behov av något ”själavårdande” i denna svåra kris. Coronaviruset utmanar inte bara vår fysiska hälsa utan också vår existentiella:

Coronakrisens paradox kan bli att vi kommer närmre varandra skriver jag i Aftonbladet.

 

 

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.