Industriarbetarnas tidning

”Jag är väl inte helt hundra”

27 april, 2016

Skrivet av Joakim Andersson

Maskinoperatör, familjefar, och så videofenomen på sociala medier. Magnus Östling är nattarbetaren på Altas Copco i Tierp som under namnet ”Sungen99” får Facebook att skratta.

Sungen99 tipsar om andra videoskapare:

Småstadsliv

Ett gäng från Hälsingland som blivit ganska stora. Det är rolig dialektal humor från Hälsingland. Jag har hämtat mycket inspiration av dem.

Klas Eriksson

En rolig Youtube-gubbe som kommer från Norrland, vilket han spelar mycket på. Det är till exempel mycket jaktskämt, men även andra roliga grejer.

Lucas Simonsson

Lucas Simonson kan vara rolig! Han kör också väldigt mycket på igenkänning och så. Folk kan känna igen sig i olika vardagssituationer. Han verkar vara väldigt populär.

Oftast sitter Magnus Östling i bilen och spelar in sina smått hysteriska videoklipp. Under namnet ”Sungen99” gapar och gormar han åt bland annat moderniteter, trafikkaos och sakernas tillstånd. Inspirationen till sina humoristiska klipp hittar han hos personer han mött genom åren. Och inte sällan är det kollegor på jobbet som blivit förlagor.

Vad för inspiration tar du av arbetskamraterna?

– Det är främst de här klassiska arbetargubbarna med sina rutiner och sina vanor som dom haft länge, ja sedan fabriken byggdes i stort sett, haha, säger Magnus Östling.

Vad säger de då?

– Alla har väl inte Facebook så många kan inte se mina klipp, men det har bara varit positiv respons hittills.

Hur länge har du gjort videoklipp?

– På Facebook har jag hållit på sedan före jul någon gång. Det har rullat på ganska snabbt. Jag har precis startat en Youtube-kanal, så tanken är att det ska komma ut lite klipp där också.

Var dina videos en succé från början?

– Nja. Det var ett klipp som kom ut för ungefär två veckor sedan som gjorde att det tog lite mer fart. Det klippet har över en miljon visningar totalt.

– Det känns jättekul. Det är skoj att folk tycker att samma saker som jag är roliga. Det är nog igenkänningshumor, sådant som folk känner igen och kan relatera till. Det är alltid kul att roa folk.

Har du något tips till någon som vill prova på att göra egna videoklipp?

– Det är bara att köra igång och tro på sin grej. Är det roligt så kommer folk att gilla det. Våga spela över, våga prova och kör hårt!

Vad är historien bakom ditt alias ”Sungen99”?

– Haha, alla frågar om det. På Instagram hette jag Sungam, för det är Magnus baklänges. Sedan var det någon kompis som sa att det var bättre klatsch i Sungen. Siffran 99 vet jag inte var det kommer ifrån, men det kan väl vara att jag inte är helt hundra…

Se Magnus Östlings hittills mest besökta Youtubeklipp:

Fler klipp hittar du på hans Youtubekanal.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sjuka Samhall

HR styr allt men slipper ta ansvaret

HR styr allt men slipper ta ansvaret

Dagens Arbetes Elinor Torp om en yrkesgrupp som bestämmer allt mer, utan att behöva stå till svars. Det visar sig inte minst i granskningen av Samhall.

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

Frågetecken kring Samhalls desinfektionsmedel

I ett helt år har Samhall använt desinfektionsmedel som de anställda tillverkar själva. Om medlet inte hanteras rätt fungerar det inte. Richard Fredriksson, regionalt skyddsombud, kräver att Samhall plockar bort medlet.

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Coronasmittade städade skola – ”en lek med människors liv”

Emilia städar på en skola i Mellansverige och blev nyligen sjuk i covid. Här berättar hon med egna ord.

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

Samhalls vittnen – fler röster från hela landet

”Det finns inget människovärde kvar överhuvudtaget.” Det skriver en av alla anställda på Samhall. Medarbetare och chefer från norr till söder hör av sig för att berätta om situationen på det statligt ägda företaget.

Hon vill skydda de oskyddade

Hon vill skydda de oskyddade

Maj-Len är allas Maj-Len, den Samhall­städarna vänder sig till när de inte orkar mer. Men ibland säger även hennes kropp ifrån.

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar äldreboenden, mataffärer och gym. Utan skydd. Lyssna på det inlästa reportaget om Samhalls städare, som glömdes bort i pandemin.

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall – från stiftelse till bemanningsbolag

Samhall har förändrats mycket genom åren. Konflikten mellan uppgiften att erbjuda personer med funktionsnedsättning ett meningsfullt och utvecklande arbete och kraven på lönsamhet har präglat verksamheten under senare år.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.