Industriarbetarnas tidning

Trubbig lag gynnar luddiga företag

6 april, 2004

Skrivet av

Att en olycka har skett på arbetsplatsen är inte svårt att konstatera. Att finna den skyldige till att olyckan kunnat ske är svårare. ”Jag tror att sanktioner mot företagen är ett bättre system”, säger överåklagare Nils Rekke.

Under förra året prövades tre arbetsmiljömål i Högsta domstolen. Platschefen på en fabrik i Tibro var den enda som fälldes. Platschefen fick böter efter att en anställd skadat ena armen i en maskin. De andra åtalade, en rektor som ansvarig för att en elev skadat sig på en maskin i skolan, och ett befäl som ansvarig för att en värnpliktig drunknat, friades. Domarna ska nu utvärderas av Riksåklagaren (RÅ).

Nils Rekke, överåklagare på RÅ, ser framför allt två problem med arbetsmiljölagstiftningen. För det första är det svårt att visa att det verkligen är försummelser av säkerheten som lett till den faktiska olyckan. För det andra är det ofta krångligt att reda ut vem som är ansvarig för arbetsmiljön. Ansvaret ska ligga hos den högsta chefen. Så länge han eller hon inte har delegerat det.

– Hårdraget kan man säga att företag som har en tydlig delegering åker dit. De som är mer otydliga, de klarar sig, säger Nils Rekke.

Ansvaret bollas lätt från exempelvis fabrikschefen till koncernchefen, vidare till teknikchefen, arbetsledaren, tillbaka till fabrikschefen – och så vidare. På det sättet kan företag med luddiga ansvarsbeskrivningar alltså tjäna på hur lagen ser ut.

– Och det är åklagaren som har hela bevisbördan. Det är upp till åklagaren att visa både vem som bär ansvaret och att det finns ett orsakssamband mellan olyckan och det bristande ansvaret.

Det finns också fall där flera personer har gjort små fel som leder till en stor olycka. Vem som bör ställas till svars blir då nästan omöjligt att reda ut.

Svårigheterna leder till att lagstiftningen blir trubbig, säger Nils Rekke. Han tror att systemet, förutom i de allvarligaste fallen, skulle bli mer kraftfullt om det var företagen som fick böta istället för de enskilda personerna.

– Det skulle egentligen räcka med att konstatera att en olycka har skett och att man inte har följt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Och så får företaget betala en avgift.

Handlar det om ren nonchalans från arbetsgivarsidan, olyckor där arbetsgivaren medvetet tagit risker som skadar de anställda, bör denna person även fortsättningsvis själv stå till svars, säger han.

– Risken med sanktioner är förstås att företag helt enkelt räknar med dem. Som en ”extra kostnad”.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?