Industriarbetarnas tidning

Stora skillnader i förmåner

4 januari, 2005

Skrivet av

Saabanställda får hyra tjänstebil. Arbetarna på Kvarnsvedens pappersbruk får fri medicin upp till högkostnadsskyddet. Vad får du? Dagens Arbete har kartlagt förmånerna för 45 000 industriarbetare.

Brukar du semestra i företagets fjällstuga? Får du gratis kaffe och frukt? Utfyllnad i föräldraförsäkringen? Subventionerad lunch? Julbord och sommarfest?

Då tillhör du de mer lyckligt lottade vad gäller anställningsförmåner. Dagens Arbete har intervjuat facken på de fyrtio största arbetsplatserna inom Metall, Industrifacket, Pappers och Grafiska fackförbundet (de tio största inom varje förbund). Undersökningen visar att antalet förmånerna skiljer sig åt en hel del mellan olika företag.

Kvarnsvedens pappersbruk i Borlänge toppar ligan. Arbetarna där åtnjuter hela 17 av de 28 efterfrågade förmånerna. Gummitillverkaren Trelleborg Industri ligger sämst till. Där är det bara fem av förmånerna som alla arbetare kan ta del av. De andra sju förmånerna som arbetsplatsen erbjuder är orättvist fördelade inom företaget, berättar Kim Davidsson, klubbordförande.

– Det beror på om avdelningschefen är smålänning eller inte, som vi brukar säga.

En av de allra vanligaste förmånerna är hemdatorer. De skattesubventioneras sedan några år tillbaka och samtliga arbetsplatser i undersökningen har erbjudits förmånen. Lån och försäljning går genom företaget och kostnaden dras vanligtvis på bruttolönen.

Friskvårdsförmåner är också trendigt. Inga företag delar längre ut kakor medan en del bjuder på frukt. 95 procent av arbetsplatserna har egna motionslokaler och på 85 procent får de anställda annan träning subventionerad.

Knappt två tredjedelar av arbetsplatserna i undersökningen har flextid, men bara för dagtidsarbetare. På fyra företag flexar alla. Bland annat har Korsnäs pappersbruk utanför Gävle ett uppskattat system som gör att flextiden går att kombinera med skiftarbete.

Frihet och inflytande över arbetstid och arbetssituation är de mest klassbetonade av alla förmåner, poängterar Sven Nelander, utredare på LO.

– Över huvud taget skiftar friheten med lönens storlek. Det gäller allt från flextid, till att uträtta ärenden, till att gå ifrån bara fem minuter.

Läs även dokumentet: Det här får vi på jobbet

Förmånstoppen

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?