Industriarbetarnas tidning

Rätt att kränka anställd

16 februari, 2005

Skrivet av

En tryckare på Hot Screen i Kungsbacka sa upp sig efter ett bråk med chefen. Facket ansåg att uppsägningen var påtvingad och krävde skadestånd. Men domstolen gav chefen rätt.

Dagens Arbete har tidigare skrivit om grafikern i Kungsbacka. Enligt facket blev han provocerad att säga upp sig. I samband med det kränkte bolaget också föreningsrätten, enligt förbundet.

Bakgrunden är att tryckeriets anställda en morgon i februari förra året satt och drack kaffe när chefen kom. Chefen frågade då irriterat varför tryckarna inte jobbade.

Sedan utbröt ett gräl mellan honom och en anställd som tyckte att chefen kunde uttrycka sig trevligare. Det hela slutade med att chefen sa åt tryckaren att gå hem.

Tryckaren tog kontakt med sin fackavdelning som skickade en förhandlingsframställan till Hot Screen. Följande dag gick han tillbaka till jobbet.

Enligt förbundet ska chefen då ha straffat tryckaren för att ha kontaktat facket genom att låta honom först stå sysslolös och sedan tvätta färgburkar. Därigenom ansågs chefen både ha beordrat en otillåten disciplinåtgärd och kränkt föreningsrätten.

Han ska dessutom ha hånat tryckaren tills denne inte orkade gå tillbaka till jobbet, något som är likvärdigt med en uppsägning.

Men Arbetsdomstolen gör en annan bedömning. Enligt domen har arbetsgivaren inte gjort något fel.

– På det här sättet ger domstolen arbetsgivaren rätten att kränka en arbetstagare bara för att han själv blivit arg, säger grafikernas ombudsman Jan Strandberg.

Han är förvånad över beslutet och tycker att domstolen lagt för stor vikt vid tjafset i fikarummet. Dessutom misstolkar domstolen vem som börjat grälet, säger han.

– Det är väldigt svårt att driva sådana här fall. Arbetsgivarens rätt att leda och organisera arbetet är känslig att beröra. Men det är oerhört viktigt att agera när arbetstagare kränks. Det kommer vi att fortsätta göra.

Förbundsjuristen Henric Ask som företrätt grafikerna tycker också att domen ger konstiga signaler. Bara för att en arbetstagare ger svar på tal ska det inte vara fritt fram för arbetsgivaren att få honom att säga upp sig själv, anser han.

– Jag tycker att det är väldigt synd att domstolen lägger ansvaret på medlemmen i en sån här situation.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?