Industriarbetarnas tidning

Chef stäms efter uppsägning

30 mars, 2005

Skrivet av

Arbetaren ville prata om julledigheten och hamnade i gräl med sin arbetsgivare i Stenstorp. Följande måndag stod han utan jobb. Enligt arbetsgivaren var de båda överens om uppsägningen. Men arbetaren har med Metalls hjälp stämt företaget inför tingsrätten.

Problemen mellan arbetaren och hans chef började i november förra året. Företaget som saknar kollektivavtal ligger i Stenstorp mellan Falköping och Skövde. Arbetaren, som var tillsvidareanställd med lönebidrag, gick sjukskriven. Enligt stämningsansökan ringde arbetsgivaren och var irriterad över att han inte var på jobbet. Arbetaren fick höra att han var illojal.

En tid därefter besökte arbetaren sin chef på jobbet. Enligt stämningen ville han diskutera lön, julledighet och arbetssituation.

Under samtalet blev de båda upprörda. Arbetaren kände sig misstänkliggjord, lämnade ifrån sig jobbnycklarna och åkte till slut hem.

Måndagen därpå kom arbetsgivaren hem till honom. Med sig hade han ett papper där det stod ”Uppsägning på grund av arbetsbrist.”

Arbetaren säger att han ville jobba kvar och först vägrade skriva på, men att han efter påtryckningar undertecknade dokumentet.

Arbetsgivaren har en annan bild av vad som hänt. Han har aldrig kallat arbetaren för illojal. Enligt honom blev denne arg eftersom han inte fick lika mycket julledighet som säljarna på företaget.

– Jag sa: ”Vi är så oense om saker och ting att det är lika bra att du slutar.” Då sa han att han skulle komma in på måndagen så skulle vi klara upp det. Men han kom inte och då åkte jag hem till honom.

Enligt arbetsgivaren sa han upp arbetaren på grund av arbetsbrist för att vara schyst.

– Jag kunde lika gärna gett honom sparken på grått papper. Han läste igenom pappret och skrev på. Sedan tog vi varandra i hand. Vi var helt överens.

Metall håller inte med. Att arbetaren skrev på pappret betyder inte att han godkände uppsägningen.

– Det är så med papper att en del kan uppfatta en underskrift som ett godkännande av vad som står där. Men underskriften betyder bara att han har tagit emot handlingen, säger Leif Andersson, ombudsman på avdelningen i Skövde.

Arbetsgivaren tycker i efterhand att han borde ha kontaktat facket innan uppsägningen.

– Visst det köper jag, jag har bett om ursäkt för det. Men jag tvingade inte honom att skriva på, och det är vad allt detta handlar om.

Arbetaren kräver, förutom ersättning för den sjuklön och lön han förlorat, 120 000 kronor i allmänt skadestånd. Dessutom anser han att han inte fått betalt för jobb han utfört. Det handlar dels om övertidsersättning på 20 000 kronor, dels en utlovad bonus på 15 000.

Enligt arbetsgivaren uppfyllde inte arbetaren de uppsatta målen för att få bonus. Han anser sig inte heller skyldig att betala någon övertidsersättning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?