Industriarbetarnas tidning

Pappaledighet prövas i AD

6 juni, 2005

Skrivet av

En arbetare på Frövifors bruk ville ta ut pappaledighet på veckorna och jobba under helgerna. Företaget sa nej. Ett brott mot föräldraledighetslagen, anser Pappers, som i dag, tisdag, möter Frövifors i Arbetsdomstolen.

Skiftarbetaren ville vara pappaledig och hans fru ville börja jobba. Enligt föräldraledighetslagen hade han rätt att gå ner i arbetstid.

Skiftarbetaren bad därför om att få jobba 25 procent från den 16 augusti förra året till och med den 7 augusti i år. Han ville förlägga ledigheten så att han var ledig under veckodagarna och kunde jobba under helgerna, när hans fru var ledig.

Men företaget sa nej. Motivet var att lösningen skulle innebära en extra kostnad. Frövifors hävdade att det var omöjligt att få en vikarie som ville täcka upp för arbetaren på vardagarna.

Enligt förbundsjuristen Kirsi Piispanen har inget liknande rättsfall avgjorts tidigare. Främst är det två frågor som Arbetsdomstolen (AD) har att ta ställning till:

* Skulle ledigheten ha inneburit en påtaglig störning av företagets drift?

* Ledigheten får, enligt lagen, delas upp i högst tre perioder per år. Räknas den begärda ledigheten som en period, eller räknas ledigheten i arbetarens fall som en period per vecka?

I föräldraledighetslagen står att ”vid förkortning av arbetstid får ledigheten spridas över arbetsveckans samtliga dagar eller förläggas till viss eller vissa av arbetsveckans dagar.”

Företaget tolkar texten som att en hel dags ledighet ska räknas som hel ledighet i stället för förkortad arbetstid. Därför ska de lediga dagarna räknas som en avverkad period när de bryts av helgarbete. I så fall har arbetaren bara rätt att vara ledig i tre veckor.

Enligt Kirsi Piispanen är tolkningen felaktig. Av lagens förarbeten framgår det att ledigheten kan förläggas så att hela arbetsdagar tas ut som ledighet, även vid förkortad arbetstid, berättar hon.

Hon säger också att frågan om vad som är en period avgörs av vad som står i ledighetsansökan.

– I ledighetsansökan framgår vad det är man söker. Och söker man för ett helt år som i det här fallet, då är det en period.

Pappers ser inte heller hur ledigheten skulle innebära någon störning av driften på Frövifors.

Bengt Jansson, förhandlingsombudsman, tycker att det är bra att Arbetsdomstolen får avgöra hur lagen ska tolkas. Han tror att domen kan få stora konsekvenser för skiftarbetande pappor och mammor i landet.

– Om vi skulle torska här, då är denna lag inte skriven för folk som jobbar skift.

Pappers kräver runt 120 000 kronor i ersättning till pappan och ett allmänt skadestånd på 100 000 kronor.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?