Industriarbetarnas tidning

Arbetslös efter besök av chefen

28 november, 2005

Skrivet av

Vikarien hade inte kunnat sjukanmäla sig och fick hembesök av två chefer. Några timmar senare skrev han under en uppsägningshandling. En provocerad uppsägning, anser Industrifacket och stämmer småländska Paper Pak inför Arbetsdomstolen.

Mannen hade fått ett tillfälligt jobb på Paper Pak. Vikariatet började i slutet av förra året och skulle pågå i sju månader.

En måndag i januari dök han inte upp på jobbet. Enligt stämningsansökan hade han haft ett uppslitande gräl med några nära släktingar under helgen. Situationen hade fått honom att må så psykiskt dåligt att han inte klarade av att arbeta. Eftersom han var utan pengar just då och bara hade en mobiltelefon med tomt kontantkort, kunde han inte ringa och sjukanmäla sig.

Samma förmiddag dök två chefer upp för att kontrollera varför mannen inte kommit till arbetet.

Enligt stämningsansökan kände vikarien sig pressad under samtalet och fick känslan att cheferna ville att han skulle säga upp sig, något han också gjorde.

Han insåg sedan att beslutet var ogenomtänkt. Två dagar senare försökte han ta tillbaka uppsägningen och förklara sitt handlande med hur dåligt han hade mått. Utan resultat.

Industrifacket anser att vikarien blev provocerad att säga upp sig. Tony Hansen, ombudsman på Industrifackets avdelning i Jönköping, tycker att företaget hanterat situationen på ett märkligt sätt.

– Mig veterligen brukar det här företaget sällan göra hembesök. Här åkte två chefer hem till honom i välmening som de säger. Det slutade ändå med att när de åkte därifrån var han arbetslös, och då är den hjälpen inte mycket värd i mina ögon.

Enligt facket borde det ha varit tydligt att vikarien var ur balans och inte ”i stånd att fatta rationella beslut”. När han dessutom så snabbt tog tillbaka uppsägningen var företaget skyldigt att acceptera detta, anser facket.

Den produktionschef som åkte hem till vikarien och hanterade uppsägningen vill inte uttala sig för Dagens Arbete, utan hänvisar till Paper Paks vd, Kjell Sandström:

– Det här handlar om en person som sa upp sig på eget initiativ, som fick betänketid och vidhöll sin uppsägning.

Facket har invänt att vikarien mådde mycket dåligt vid tillfället, har du några synpunkter på det?

– Det är möjligt, den uppgiften måste jag uppdatera mig på i så fall.

Vad är tillräcklig betänketid i en sådan här situation?

– Det är ju relativt naturligtvis. Men i såna här sammanhang får man göra en bedömning från fall till fall av vad som är tillräcklig betänketid.

Enligt stämningen ska han inom 48 timmar ha försökt ta tillbaka uppsägningen utan att få det. Är det tillräcklig betänketid tycker du?

– Jag har ingen direkt synpunkt på det.

Industrifacket kräver att företaget ska betala mannen drygt 220 000 kronor i allmänt och ekonomiskt skadestånd.

Fakta
Om din arbetsgivare straffar eller trakasserar dig och du säger upp dig kan uppsägningen bedömas vara provocerad. En provocerad uppsägning likställs med att arbetsgivaren själv sagt upp eller avskedat. Att sparka någon utan saklig grund är inte tillåtet enligt lagen om anställningsskydd.
Enligt Arbetsdomstolens (AD:s) rättspraxis, är det inte helt lätt att vinna mål där uppsägningen sägs vara provocerad. Exempel där arbetstagare fått rätt är vid sexuella trakasserier, oskäliga omplaceringar och när anställda straffats för att de kontaktat media om missförhållanden på arbetsplatsen. Det finns också exempel där en mamma provocerats till uppsägning för att hon var hemma med sjukt barn, och när en arbetstagare inte fick vistas i en särskild lokal på arbetsplatsen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.