Industriarbetarnas tidning

Sjukskrivna blir blåsta på högre lön

3 januari, 2006

Skrivet av

Några fick uppåt tusen kronor när lönepotten fördelades, men Hajro Heco fick ingenting. En kränkande erfarenhet han delar med andra långtidssjukskrivna.

Hajro Heco, 46, blev besviken när han kom tillbaka till jobbet på gjuteriet Keycast utanför Köping efter sin över ett år långa sjukskrivning. Pottpengarna för 2005 var fördelade. I genomsnitt innehöll lönepotten 490 kronor per person. Vissa hade fått uppåt tusen kronor. Själv hade han inte fått någonting, trots att hans lön på knappt 17 800 kronor var lägre än snittet. Hajro protesterade, men facket ville inte riva upp avtalet och arbetsgivaren ville inte öppna plånboken. Båda parter hänvisade till sjukskrivningen, enligt Hajro.

– De sa att de glömt mig, och att jag måste vänta till nästa gång.

I efterhand tycker Kent Fernström, dåvarande klubbordförande och Kenneth Wester, ny klubbordförande, att de borde ha agerat annorlunda.

– Jo, det var nog som Hajro säger. Han och två till som hade varit borta så länge att det inte verkade som de skulle komma tillbaka, de fick ingenting, berättar Kenneth Wester.

– Vi trodde inte att de skulle komma tillbaka, och då ville vi inte offra de pengarna ur potten.

Riva upp avtalet ville förhandlarna inte försöka göra. Då skulle några som lovats mer kanske få mindre.

Samtidigt riktar de kritik mot stål- och metallavtalet. Någon del av potten som är generell, och som alla ska få, finns inte.

– Enligt avtalet kan man i princip ge ingenting åt någon i fem år. Som förhandlare skulle jag kunna säga: ”Nä, han är oduglig, han ska inte ha någonting”, säger Kenneth Wester.

Produktionschefen, Tomas Lindholm, förnekar att långtidssjukskrivningarna var ett motiv i lönesättningen. Det var Hajros ”kunnande och tempo” som gjorde att Hajro blev utan pengar och Hajro har höjt sin lön tidigare.

IF Metallklubbens inställning är att inför nästa löneförhandling ska ingen på Keycast bli utan tillägg.

– Vi här lärt oss av våra misstag, säger Kent Fernström.

Fakta: Avtalen ger ingen garanti för alla

• Teknikavtalet Metall. IF Metalls största avtal som gäller för arbetare inom verkstadsindustrin. Har en individgaranti, det vill säga, du är garanterad en del av löneökningen.

• Stål- och metallavtalet. Organiserar arbetare inom stålindustrin. Om klubb och företag kommer överens kan du bli utan pottpengar. Men de flesta arbetsplatser lönesystem ska, om de underhålls rätt, garantera en rättvis lönefördelning. Kommer klubb och arbetsgivare inte överens läggs pengarna in i lönesystemet rakt av. Finns inget lönesystem sker oftast en central förhandling som brukar sluta med att den största delen av pengarna fördelas generellt.

• Allokemiska avtalet. Avtalet för gummi-, plast- och läkemedelsindustrierna. Risken att bli utan del av potten finns om klubb och företag kommer överens om det. Kommer klubb och företag inte överens finns en garantinivå om arbetsplatsen har ett lönesystem. I annat fall fördelas hela potten generellt.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?