Industriarbetarnas tidning

Trötta på trakasserier

27 februari, 2006

Skrivet av

Klappar på rumpan och kommentarer om brösten.
Efter de berättelser som kröp fram på kursen fick Eine Ikonen och Therese Larsson nog. Nu har de startat ett projekt för att öka jämställdheten på Eskilstunas industriföretag.

Therese 28, på Assa i Eskilstuna och Eine 38, på Outokumpu i Torshälla, vill få fler kvinnor att jobba fackligt. Därför har de har i två år lett fackliga kurser bara för kvinnor. Arbetet har gett resultat.

– Nu är det inget problem att hitta tjejer till uppdragen, säger Therese. Om en tjej blir intresserad sprider det sig, hon drar med sig fler.

Berättelserna kröp fram under kurserna. En kvinna blev hotad att få stryk och företag och fack kunde inte hantera situationen. Någon saknade tjejtoalett. Andra har i åratal stått ut med kommentarer och närmanden, utan att säga ifrån.

Till slut rann det över för Eine och Therese. De besökte 29 industriföretag i Eskilstuna. Bara sju hade en godkänd jämställdhetsplan.

– Finns det en jämställdhetsplan och en policy för hur sexuella trakasserier ska hanteras, då vet man vad som gäller. Om något händer kan man gå till jämställdhetsplanen och se hur man ska göra, säger Therese.

– Vi vill få våra företag att få upp ögonen och se fördelarna med att ha en jämställdhetsplan. Då måste vi alla fundera, vad kan vi göra själva?

Enligt siffror som JämO och SCB tagit fram hade strax över trettio procent av företagen aktuella jämställdhetsplaner år 2005. Framför allt är det små arbetsgivare som saknar en plan. På företag med över 200 anställda lever åtta av tio upp till jämställdhetslagens krav på en aktuell jämställdhetsplan.

Fakta/sexuella trakasserier
• En ovälkommen kram? Kommentarer om din kropp? Porrbilder på verkstadsväggen? Allt detta kan vara exempel på sexuella trakasserier enligt jämställdhetslagen.
• Det är du själv som avgör om du känner dig sexuellt trakasserad. Får arbetsgivaren veta att en anställd anser sig vara utsatt, är han eller hon skyldig att agera snabbt. Den som trakasserat ska i första hand få tillsägelser, i sista hand sparken.
• Sexuella trakasserier på jobbet kan du också anmäla till facket, Jämställdhetsombudsmannen eller polisen.
• Arbetsgivaren är dessutom skyldig att förebygga sexuella trakasserier. Det ska finnas en, för de anställda känd, policy mot sexuella trakasserier på företaget.
• Alla arbetsgivare med över tio anställda är skyldiga att upprätta en jämställdhetsplan.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?