Industriarbetarnas tidning

Sparkad i fängelset fick ersättning

3 mars, 2006

Skrivet av

Mario fick sparken i fängelset. En olaglig uppsägning, ansåg facket. Men arbetsgivaren hade bestämt sig för att Mario skulle bort och betalade enligt uppgift drygt 700 000 kronor för att slippa rättegången i Arbetsdomstolen (AD).

Den som avtjänar ett straff ska inte behöva straffas dubbelt genom att bli arbetslös, hävdade facket och stämde det västsvenska företaget. Dessutom var brotten inte kopplade till arbetsplatsen.

Företaget hade också brutit mot den så kallade tvåmånadersregeln. Enligt den kan arbetsgivaren inte motivera en uppsägning med händelser som ligger mer än två månader tillbaka i tiden.

Men oavsett vad domstolen sa skulle Mario inte få jobbet tillbaka, det gjorde arbetsgivaren klart. Nu har företaget enligt uppgift gått med på att betala drygt 700 000 kronor till Mario, och rättegången ställs in.

– Det känns ganska skönt att den inte blev någon rättegång, säger Mario.

Möjligheten för arbetsgivare att ”köpa sig fria” från en anställning finns i lagen om anställningsskydd. Mot ett antal månadslöner och ett allmänt skadestånd, kan företaget bli av med den anställde, även om domstolen dömt till hans eller hennes fördel.

Dagens Arbete har talat med den ansvarige chefen på företaget.

Varför valde ni att göra upp med facket?

– Ja, vi tyckte att det var enklast, smidigast, säger han.

Fotnot: Mario är ett fingerat namn

Fakta
Är ett brott som begåtts av en anställd saklig grund för att hon/han sägs upp?
Har brottet anknytning till arbetsplatsen har arbetsgivaren en långtgående rätt att säga upp.
Begås brottet på fritiden påverkar flera olika faktorer Arbetsdomstolens (AD:s) bedömning. Brottets karaktär och tiden den anställde beräknas vara borta från arbetsplatsen vägs samman. Anser AD att brottet är tillräckligt grovt kan uppsägningen bedömas vara riktig.
Den anställdes yrke och position i företaget har också betydelse. En polis som begår ett brott kan till exempel antas påverka allmänhetens förtroende för poliskåren, något som AD kan väga in i bedömningen. En fabriksarbetare utan förtroendeställning i företaget, anses inte kunna skada arbetsplatsens förtroende på samma sätt.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.