Industriarbetarnas tidning

”Han ljög om telefonsamtalen”

14 juni, 2006

Skrivet av

IF Metall har dragit tillbaka stämningen mot Formcook i Helsingborg. Företaget hade avskedat en anställd för att ha ljugit om telefonsamtal. I en uppgörelse får mannen nu en summa pengar mot att han slutar på sitt jobb.

Mannen arbetade som montör på Formcook. Våren 2005 sade hans arbetskamrat upp sig för att starta eget i en konkurrerande verksamhet.

I oktober blev mannen avskedad. Enligt företaget hade han ringt kamraten på den konkurrerande firman på arbetstid. När han konfronterades med uppgifterna ljög han, enligt företaget, som misstänkte att mannen avslöjat företagshemligheter.

– Det är väl klart att man misstänkte det, men det enda man kunde veta var att han hade ljugit, säger Andreas Modig, jurist på Teknikföretagen.

IF Metall stämde Formcook inför Arbetsdomstolen. Några telefonsamtal kan inte vara skäl för avsked, hävdade facket. Dessutom fanns det inga bevis på att mannen hade sagt något olämpligt.

I sitt svar på stämningen skriver Formcook att telefonsamtalen inte var den enda anledningen till att mannen avskedades. Enligt företaget hade mannen bland annat trakasserat arbetskamrater och uppträtt illa inför leverantörer.

Ärendet fick aldrig prövas i domstol. IF Metall och Formcook valde i stället att göra upp. Mannen slutar på jobbet mot en summa pengar från företaget.

– Medlemmen har nöjt sig med en förlikning, berättar Bo Villner, jurist på LO-TCO Rättsskydd.

– Företaget är litet och det fanns såna motsättningar att det hade varit väldigt svårt för honom att komma tillbaka.

Fakta
Den som är anställd har lojalitetsplikt mot sin arbetsgivare. Illojalitet kan vara grund för både uppsägning (med uppsägningstid) och avsked (utan uppsägningstid).
Exempel på handlingar som anses illojala i domstol är förskingring, eller att den anställde driver en konkurrerande verksamhet, om den konkurrerande verksamheten skadar arbetsgivaren. Brott mot tystnadsplikten, att avslöja hemlig information i syfte att skada arbetsgivaren, kan också vara ett brott mot lojalitetsplikten.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.