Industriarbetarnas tidning

Diskriminerad rom blir rättsfall

11 april, 2007

Skrivet av

När arbetsgivaren fick veta att mannen var finsk rom avbröts provanställningen. Det hävdar IF Metall och stämmer verkstaden där mannen arbetade i Södertälje.

Mannen fick en provanställning på det lilla företaget förra sommaren. Enligt IF Metall var ägaren mycket nöjd med hans insats, och efter en tid fick han arbetsledande uppgifter.

Mannen blev lovad fortsatt anställning och avråddes från att ta ett annat jobb som han blivit erbjuden. Han ville också förhandla om en ny lön, och arbetsgivaren lovade att återkomma.

Men i samband med att mannen berättade att han var finsk rom ångrade sig företaget, enligt facket. Provanställningen avbröts utan den uppsägningstid som ingick i avtalet. Detta är att jämföra med ett avskedande, anser IF Metall, och arbetsgivarens agerande är ett brott mot lagen mot etniskt diskriminering.

Enligt företagets jurist har mannen inte alls blivit diskriminerad. Det var han själv som avbröt provanställningen när han inte fick högre lön.

– Han framställde krav på högre lön och när kravet avvisades avvek han från arbetsplatsen.

IF Metall kräver att företaget betalar mannen 280 000 kronor i allmänt skadestånd, och ekonomiskt skadestånd för förlorad inkomst. Dessutom ska företaget betala övertidsersättning som mannen haft rätt till men inte fått ut, enligt förbundet.

Fakta/Det säger lagen:

* Arbetsgivaren får inte missgynna dig som arbetssökande eller anställd på grund av ditt etniska ursprung.

* Arbetsgivaren måste arbeta aktivt för att främja etnisk mångfald i arbetslivet. Det innebär bland annat att arbetsförhållandena ska lämpa sig för alla, oavsett etnisk tillhörighet.

* Arbetsgivaren måste verka för att personer med olika etnisk tillhörighet ges möjlighet att söka lediga anställningar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.