Industriarbetarnas tidning

Använde datorn privat – fick sparken

23 oktober, 2007

Skrivet av

Grafikern fick sparken för att hon hade privat material i jobbdatorn. Då stämde facket arbetsgivaren. Nu har tvisten avslutats utan rättegång.
– Medlemmen var nöjd med den lösning som erbjöds, säger fackets jurist.

Grafikern kommer att sluta på tryckeriet.

Facket hade stämt företaget för brott mot lagen om anställningsskydd. Det vanliga i sådana lägen är att arbetsgivaren, för att slippa gå till domstol erbjuder en summa pengar, mot att den anställde slutar frivilligt.

Men vad uppgörelsen mellan kvinnan och tryckeriet går ut på, vill fackets jurist inte kommentera, och hänvisar till ett sekretessavtal.

– Jag kan säga att vi hade ett från vår synpunkt bra mål, och vi fick en från vår synpunkt bra överenskommelse.

Kvinnan hade varit anställd på tryckeriet i över tio år. När hon gick på mammaledighet 2006 upptäckte företaget att hon lagrat digitala bilder som enligt företaget var privata. Hon ska dessutom ha ”bearbetat upphovsrättsligt skyddat material tillhörande företagets viktigaste och största kunder”, enligt arbetsgivaren.

Facket ansåg att kvinnan blivit uppmanad att träna på att hantera datorn när hon fick en lucka i arbetet, och att företaget inte upplyst henne om att det var förbjudet att lagra privat material där.

Hur anställda får hantera jobbdatorer beror till stor del på företagets egna regler och rutiner.

– Det är en jättekomplicerad fråga, säger fackets jurist.

– Man arbetar med detta i statliga integritetsutredningar, och då har frågan två sidor. Den ena sidan är att företag kan ha policys, till exempel att de anställda inte får besöka porrsidor. Den andra sidan hanterar hur arbetsgivare får kontrollera sina anställda, och det är den frågan det har blivit mest debatt om.

Fakta/ Hur får du använda jobbets dator?

Det beror på vilka regler och rutiner som finns på ditt jobb. Har företaget regler för datoranvändning ska de vara kända för de anställda, och det är företagets ansvar att informera.

* Finns inga kända regler finns oftast en rutin. Hur brukar folk i allmänhet göra? Rutinen är något Arbetsdomstolen tar hänsyn till i bedömningen om det var rätt att sparka en anställd.

* Jobbdatorn räknas som arbetsmaterial. Enligt en tidigare dom var det till exempel fel att sparka en anställd som ätit choklad, det vill säga arbetsmaterial tillhörande arbetsgivaren Cloetta. Att smaka lite choklad från produktionen ansågs vara rutin på företaget, oavsett om regler sa något annat.

* Att en enstaka gång bryta mot företagets regler mot datoranvändning motiverar inte en uppsägning. Övertrampet ska vara grovt eller ske vid upprepade tillfällen för att arbetsgivaren ska ha rätt att säga upp.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?