Industriarbetarnas tidning

”Politiker bara pratar och pratar”

26 november, 2007

Skrivet av

Industriarbetaren och skyddsombudet Fredrik Hansen, 28 år, tog ett politiskt uppdrag för sverigedemokraterna i Landskrona. Han anser att samhället trycker ner svensken. Men att partiet vill minska fackets inflytande tycker han ”är skit”.

De unga industriarbetarna dras till sverigedemokraterna (sd). Hela 8,2 procent mellan 18 och 34 år skulle rösta på partiet om det var val i dag.

Unge Fredrik Hansen (bilden) på Rostfria Svetsmekano berättar att han har begärt att få lämna sitt uppdrag i Landskrona. När han sa ja till att sitta som suppleant för sd i miljönämnden, kände han inte till stora delar av partiets politik.

Vad tycker du om att sd anser att facket har för stort inflytande? Att arbetsmiljön är bra nog, och inte behöver mer pengar?

– Den politiken håller jag inte alls med om.

Kände du till den politiken?

– Nej. Allvarligt talat så gjorde jag inte det. Det var mycket därför jag gick lämnade också, jag hade inte satt mig in i politiken. Jag sprang in i det för snabbt.

Fredrik Hansen är förbannad på politiker. Han säger att de ”tycker att man är ful bara för att man är svensk”.

– Socialdemokraterna. De pratar och pratar, men de bor inte i dessa områden som vi bor i. De blir mer och mer som moderaterna, mer och mer lika.

– Och jag stör mig på deras mesiga tafatta försök att integrera, det skapar rasism.

Men sd:s politik, tror han inte heller skulle fungera särskilt bra, egentligen.

– Det de menar att de helst vill ha, ett Sverige med bara svenskar i, det är ju inte möjligt. Men man vill ju själv bo i ett område där det bor mest svenskar. Alla vill ju det. Det är där det kostar mest att bo.

Läs mer om Fredrik Hansen i dokumentet.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen