Industriarbetarnas tidning

DO stämmer Holmen Skog för sexuella trakasserier

12 april, 2012

Skrivet av

Två plantsättare blev sexuellt trakasserade av en arbetsledare på Holmen Skog i Örnsköldsvik. DO stämmer nu arbetsgivaren på 200 000 kronor.

De två unga kvinnorna arbetade som plantsättare sommaren 2011. Enligt Diskrimineringsombudsmannen (DO) trakasserade arbetsledaren dem genom ovälkomna och kränkande kommentarer av sexuell natur.

Kvinnorna försökte tala om att de inte uppskattade kommentarerna. Arbetsledaren ska då ha svarat ”det var ett jävla bjäbbande” och liknande. Dessutom var han mer kritisk mot de båda kvinnornas arbete än mot männens arbete, trots att det inte fanns anledning till det. Kvinnorna var inte medlemmar i facket och vände sig därför direkt till DO för att få hjälp.

Holmen Skog har ingenting att invända mot kvinnornas version av vad som hänt. Enligt personalchefen Mats Nilsson fick företaget veta vad som hänt först efter att kvinnorna kontaktat DO.

– Företaget inledde då omgående en utredning och fann att det fanns fog för anmälan. Vi delar i alla västentliga delar den syn som DO har om att de både kvinnorna har blivit sexuellt trakasserade verbalt av en av våra anställda.

Även om företaget är överens med DO i sak har man olika åsikter om ersättningens storlek. DO har begärt att Holmen betalar 100 000 kronor var till de båda kvinnorna.

Den nya diskrimineringslagen som kom 2009 innebär att diskriminerade ska få en så kallad diskrimineringsersättning i stället för ett skadestånd i den här typen av mål. Enligt förarbetena till lagen ska ersättningen ligga högre än det gamla skadeståndet.

– Det är bra för både oss och företagen att få en praxis. Vi vill pröva den nya lagen för att få en bild av vilka ersättningsnivåer som ska gälla, säger kvinnornas ombud Marie Nordström, jurist på DO.

Holmen intar också en positiv hållning inför ett avgörande i Arbetsdomstolen. ”Holmen Skog välkomnar att en objektiv rättsinstans tar ställning till vad som ska vara rådande praxis i den här typen av mål”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Arbetsledaren har fått en varning och omplacerats inför kommande säsong. Han kommer inte längre att ha en arbetsledande befattning och inte heller att arbeta tillsammans med ungdomar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?