Industriarbetarnas tidning

Lång väg till lika lön

14 augusti, 2013

Skrivet av

DA granskarKvinnor tjänar i genomsnitt sämre än sina manliga kolleger, oavsett befattning. Det visar en unik kartläggning av lönerna på pappersbruken som Dagens Arbete har tagit fram.– Statistiken bekräftar tyvärr den bild vi själva har, säger Mikael Jansson, ombudsman på Pappers.

Befattningslönerna borde vara lika, oavsett kön, men statistiken pekar på motsatsen.
Varför männen på i stort sett varje befattning tjänar mer kan inte Mikael Jansson svara på. Han konstaterar bara att även Pappers tycks följa samhället i övrigt vad gäller kvinnors löner. Att kvinnornas genomsnittslöner släpar efter männens ser Mikael Jansson möjligen som en del i den allmänna lönediskrimineringen av kvinnor i arbetslivet.
– Det här borde synas i de lönekartläggningar som görs. Eller också tittar man på fel saker när man gör dem.

Gunnar Norbäck, förhandlare på Industriarbetsgivarna, förutsätter att bruken gör sina lönekartläggningar som de ska, och på det sätt som arbetsgivarna och facket kommit överens om.
Han tror dock att det kan finnas inbyggda ”buggar” i den statistik som DA ställt samman.
– Frågan är viktig, men innehållet i statistiken kan diskuteras.
– Ett snitt för ett antal bruk avspeglar inte hur det lokala lönesystemet och kvalifikationerna till dessa ser ut på det enskilda bruket, säger han.

Gunnar Norbäcks uppfattning är att det som regel inte finns någon lönediskriminering i lönesystem med befattningslöner.
– Sen finns det individuella lönepåslag som anställningstid, mångkunnighet med mera som kan påverka lönestatistiken, men jag tror inte att skillnaderna på det enskilda bruket är så här stora som DA:s statistik visar.

Och i den mån de finns – vilket de uppenbarligen gör om man tittar på DA:s framtagna statistik – så handlar det heller inte om några osakliga löneskillnader.
Han ser också de neddragningar som varit i branschen som en tänkbar orsak till skillnaderna i statistiken.
– De unga och de med kort anställningstid får gå och kvar blir män med lång anställningstid.

Jag tror att man måste ner på det enskilda företaget för att hitta en förklaring till den löneskillnad som statistiken visar.

Gunnar Norbäck pekar också på att det dessutom inom en och samma befattning kan finnas olika kvalificeringssteg, där kanske fler män än kvinnor avancerar och på så sätt snedvrider statistiken.
– Men jag tror som sagt att man måste ner på det enskilda företaget för att hitta en förklaring till den löneskillnad som statistiken visar.

Mikael Jansson menar att man kanske ska fokusera mer på de enskilda bruken och få fram egna kvinnopotter i avtalsförhandlingarna.
Till saken hör också att bruk med många kvinnliga anställda tenderar att vara så kallade låglönebruk, de återfinns i den undre halvan i Pappers lönestatistik.

Så även om förbundet jobbat för stora generella pålägg för den enskilde och utlägg i kronor under de senaste avtalsrörelserna, återstår mycket att göra.
Inte minst på befattningssidan.
Av de fjorton befattningar som Dagens Arbete synat närmare är det bara på lagret som kvinnolönerna i snitt hankar sig över männens. Där ligger kvinnornas lönesnitt 280 kronor över männens. Annars tjänar männen i genomsnitt allt från 33 till 1 368 kronor mer i månaden än sina kvinnliga kollegor. Oavsett befattning.

Noterbart är att skillnaden är minst bland förste maskinförare på massabruk. Där skiljer det bara 33 kronor i snitt mellan män och kvinnor. Så jämställdheten är bäst i lönetoppen.

Dagens Arbetes undersökning bygger på statistik från Svenskt Näringsliv, bearbetad av Facken inom industrins statistiker, för 11 500 individer. Av dem är 1 543 kvinnor.
Uppgifterna är hämtade från 2012 då Pappers hade totalt 14 729 yrkesaktiva medlemmar, varav 2 017 kvinnor. Siffrorna som redovisas av Dagens Arbete är alltså statistiskt väl underbyggda.

De största genomsnittliga löneskillnaderna återfinns bland sodahusoperatörer (1 190 kronor), på de lite mindre kvalificerade jobben på blekerisidan (1 166 kronor) och motsvarande jobb på torkmaskinen (1 368 kronor). Alla i manlig favör. Män som städar har mer betalt än sina kvinnliga kollegor. De elva männen i undersökningen har 640 kronor mer i genomsnittslön.

Kvinnornas vanligaste jobb på Pappers område är i efterbearbetningen på ett pappersbruk. Av de 2 139 i undersökningen på sådana jobb var drygt 600 kvinnor. Men deras arbetsinsats värderades till 965 kronor lägre i månaden i snitt än männens prestationer.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.